Avto
30 ogledov

MOL išče kleni terenski vozili

Pred nakupom vozila na štirikolesni pogon razmislite, v kakšne namene ga boste u Žurnal24 main
Mestna občina Ljubljana (MOL) je razveljavila razpis za poslovni najem 51 vozil za potrebe občine.

Kot so pojasnili, je bila edina prejeta ponudba neprimerna in nepopolna. Razpis bodo ponovili, napovedujejo na občini.

V razpisni dokumentaciji je bilo določeno, da mora ponudnik ponuditi poslovni najem za vsa vozila, a edini ponudnik tega ni storil, pojasnjujejo na MOL. Manjkali sta ponudbi za poslovni najem dveh osebnih vozil, s katerimi bi lahko naredili do 70.000 kilometrov letno, terenskega vozila z zaporo diferenciala, s katerim bi lahko naredili do 15.000 kilometrov letno, ter terenskega vozila z zaporo diferenciala, s katerim bi lahko na občini naredili do 30.000 kilometrov na leto.

Pogoji ostajajo enaki

Neustrezno ponudbo je oddala družba Porsche Leasing Slo, s katero ima MOL že zdaj sklenjeno pogodbo za poslovni najem vozil. Kakšna je bila skupna vrednost razpisa, na občini niso želeli razkriti. Pojasnili pa so, da je občina v lanskem letu za poslovni najem vozil plačala 236.279,87 evra, leto prej pa 286.179,04 evra.

Kot so zapisali, bodo zaradi interesa javnega razpisa, ki bo ponovljen, informacije o skupni vrednosti lahko podali po končanem izboru. Pogoji novega razpisa se ne bodo bistveno spreminjali od prejšnjega, še dodajajo na občini, le skupno število vozil bodo znižali za eno vozilo. Skupno 50 vozil so sicer želeli najeti za obdobje pet let, so še pojasnili.

Komentarjev 5
  • allstarr111 07:54 27.marec 2014.

    Mene najbolj moti tole "Kakšna je bila skupna vrednost razpisa, na občini niso želeli razkriti." ter da nihče ne ukrepa, kako lahko nekdo s tujo curo maha po koprivah, a obenem niti ne pove kok bo to koštalo ???

  • ac-dc 21:16 04.marec 2014.

    Tredce rap Jurćk, da bo šou s prjatli na pejtbol, de.

  • Lavdan 21:08 04.marec 2014.

    Na vse štiri, pa čep v r.t za zaporo diferenciala. Rabijo avto, da ne bo treba Jankoviću peš capljati po Golovcu.