Avto > Na Štrom
29555 ogledov

Policisti z električnimi vozili množično ostajajo na cesti

Policija v Gloucestershireju
Policijski komisar v Združenem kraljestvu pravi, da policistom med delom zmanjkuje energije v baterijah, ko se odzovejo na klic na pomoč.

Policisti v Gloucestershireju imajo največji vozni park električnih vozil v Združenem kraljestvu, pri čemer je kar 21 odstotkov od 435 vozil električnih vozil, sestavljenih iz 66 nissan leafov in devetih kombijev nissan NV200. Vendar pa policijski in kriminalistični komisar za Gloucestershire, Chris Nelson, pravi, da je veliko policistov obstalo na cesti z električnimi vozili, saj so se baterije med delom izpraznile.

Škoda enyaq coupe iV Drugačen pogled Avto Pogled z drugega kota: premijski električni modeli lahko imajo ceno za množice

"Slišal sem veliko težav policistov, ki se vozijo naokoli z električnimi vozili in poskušajo najti polnilnice za električne avtomobile, predem jim v baterijah zmanjka energije. Pogosto obtičijo s prazno baterijo, zato morajo za pot naprej dobiti drugo vozilo," besede Nelsona navaja spletni portal Carscoop. "Čeprav popolnoma razumem in podpiram električne avtomobile, je moja prva in prednostna naloga boj proti kriminalu," še dodaja.

Ford izpušna cev, izpuh Usodno leto Avto Po odločitvi o e-avtih: "Mobilnost ljudi bo dražja"

"Električna vozila za operativno uporabo morda niso tako napredna, kot bi si želel. Recimo takole, na tej stopnji sem previden glede nadaljevanja te poti,” pravi komisar in dodaja, da ne želi slišati, da policisti obstanejo ob cesti z vozilom s praznimi baterijami, ko se odzivajo na prometno nesrečo s prižganimi rotacijskimi lučmi.

Hyundai Kona electric električni avto polnjenje polnilnica Smela napoved Avto Smela napoved: Tako se bodo pocenili električni avtomobili

Britanska vlada bo do leta 2030 prepovedala prodajo novih dizelskih in bencinskih vozil, kar pomeni, da imajo policijske enote po vsej državi sedem let časa, da začnejo vzpostavljati flote električnih vozil. Britanski Telegraph ugotavlja, da povečana teža opreme, ki jo imajo nova policijska vozila, močno vpliva na doseg električnih vozil, zato številne policijske enote v Združenem kraljestvu do zdaj niso kupile še niti enega električnega vozila.
 

Komentarjev 13
  • becar 08:54 15.julij 2022.

    Odločevalci v Bruslju pa si medtem ploskajo za odločitve pri covidu, pri zelenskemu, pri električnih avtomobilih.......to je eno samo ploskanje

  • bebo2 00:14 15.julij 2022.

    Naj že končno enkrat priznajo da so električni avti smešnica in naj se nehajo zajebavati in jih enostavno prepovejo. Saj je že danes jasno da to ni prihodnost, ni treba čakati na 2030. Ni ga čez dizel!

  • Avatar karjola
    karjola 22:00 14.julij 2022.

    noajbolje da ob cesti postavijo trenažerje z dinami. bodo lažje napolnili baterije in še natrenirali se bojo. električna prihodnost - my ass