Avto > Na Štrom
1318 ogledov

Privid glede prevoza v Evropi leta 2030

parkirišče Saša Despot
Papir lahko prenese vse. Tako bi lahko opisali ambicije Bruslja po povečanju deleža avtomobilov brez emisij v Evropi do leta 2030.

Evropsko združenje proizvajalcev avtomobilov ACEA opozarja, da načrti Bruslja, da bo po evropskih cestah leta 2030 vozilo 30 milijonov električnih avtomobilov, niso realni. Proizvajalci sami tega ne bodo zmogli, opozarjajo.

Prima električni avti Avto Hladen tuš za za kupce električnih vozil pri nas

Evropsko združenje proizvajalcev avtomobilov sicer pozdravlja želje Evropske komisije, da se zavzema za vozila brez emisij, vendar menijo, da je hitrost prehoda na elektrifikacijo, ki jo pričakuje EU, nerealna. "Vizija imeti trideset milijonov električnih avtomobilov na cesti do leta 2030 na žalost še zdaleč ni današnja realnost," je dejal izvršni direktor ACEA Eric-Mark Huitema. In to kljub temu, da avtomobilska industrija velik del svojega proračuna namenja razvoju tehnologij za razogljičenje. Gre za 60,9 milijarde evrov letno.

BMW priključi hibridi in električni avtomobili | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

škoda enyaq iV, električni avto Realnost Avto Trdnih delcev se ne bomo znebili

Evropska flota po vrsti pogona (2019)

Vodik 0,005%
Električni avtomobili 0,25%
Priključni hibridi 0,32%
Hibridi    0,9%
Alternativna goriva (CNG…) 3,3%

Glede na raziskavo ACEA je bilo lani na evropskih cestah od skupno 243 milijonov vozil registriranih manj kot 615.000 brezemisijskih vozil, torej električnih avtomobilov in vozil na vodikove gorivne celice. To je le 0,25 odstotka celotne evropske flote. "Da bi dosegli cilj Komisije, bi morali v desetih letih za 50-krat povečati prodajo avtomobilov brez emisij," je pojasnil Huitema. Po njegovih besedah je to privid, vzrok za to pa je tudi nezadostna polnilna infrastruktura.

SCANIA G450 XT Pohvalno Avto Tovornjakarji sami sebi postavili le še 20 let

"Evropska komisija bi morala svoje ambicije za razvoj infrastrukture po vsej EU hitro uskladiti s cilji zmanjšanja emisij CO2 iz vozil. Preprosto je - višji kot so podnebni cilji, višji morajo biti cilji tudi za polnilnice in polnilnice za vodik. Te skladnosti žal trenutno ne vidimo," poudarja vodja ACEA. 

Električni avto polnilnica polnilni kabel | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

električni avto Avto Kako polniti električni avto pod blokom

Strokovnjaki ocenjujejo, da bo Evropa leta 2030 potrebovala tri milijone javnih polnilnikov za električne avtomobile. To je 15-kratnik trenutnega stanja.
 

Komentarjev 4
  • Avatar Sherry_Stevens
    Sherry_Stevens 09:21 18.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem prepr0stim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro od doma. zaslužim 25 tis0č dolarjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevn0. Za več podrobnosti ... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • compracu 07:34 18.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • Jambor 17:58 17.december 2020.

    In potem bodo uvedli novo tarifo za elektriko in navili njeno ceno, ker je bo pričelo primanjkovati.