Avto > Na Štrom
2398 ogledov

Tesla v Krškem odprla novo Supercharger polnilnico

Tesla polnilnica MatijaJanežič
Znamka Tesla je objavila, da je uradno odprla novo postajo Supercharger v Sloveniji, ki bo olajšala poti domačim voznikom in tistim v tranzitu.

Kot smo že poročali, se nova postaja nahaja v Krškem, v neposredni bližini avtoceste pri trgovskem centru Stop Shop. Postaja šteje osem polnilnih mest, ki dosegajo največjo moč 250 kW. Polnilnica torej sodi med osem najmočnejših polnilnic za avtomobile v državi. To pomeni tudi, da lahko priklopljena tesla energijo za dodatnih 120 kilometrov poti pridobi v le petih minutah. 

Polnilnica v Krškem je peta polnilnica Tesle v Sloveniji, z njo pa so pokrili glavno prometno žilo proti Hrvaški in ima torej zelo pomembno strateško vlogo na Teslinem omrežju polnilnic, ki v Evropi šteje že več kot 1.000 lokacij. Pri znamki so poleg konkurenčnih cen zelo ponosni tudi na zanesljivost omrežja, ki po njihovih podatkih doslej ni delovalo le 0,05 odstotka časa. 

Za zdaj sicer Tesla še ni omogočila, da bi na njenih polnilnicah po Sloveniji energijo 'točili' tudi električni avtomobili drugih znamk. V nekaterih drugih državah je to že stalnica.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.