Avto > Na Štrom
663 ogledov

Tudi v Sloveniji: Do manjše porabe z opomniki v avtomobilih

Prenovljeni Citroën C5 aircross Citroën
Z letošnjim letom Citroën tudi v Sloveniji s sistemom «Plug-in-Reminder» pomaga svojim strankam, ki imajo v lasti C5 aircross hybrid, zmanjšati porabo goriva in vpliv vozila na okolje s pomočjo obvestil, ki se prikazujejo na zaslonu vozila in jim predlagajo, naj vozilo napolnijo, če potovalni računalnik ugotovi, da je glede na število poti in polnjenj možno izvesti optimizacijo.

Iz Citroëna so sporočili, da bo s tem sistemom opremljen tudi novi prihajajoči paradni model znamke, C5 X. Polnjenje je največja razlika med elektrificiranimi vozili in klasičnimi vozili z motorji na notranje zgorevanje, ki od uporabnikov zahteva več pozornosti. Polnilnice namreč niso dosegljive na vsakem koraku, zato je treba za večjo brezskrbnost na dolgih potovanjih pot z elektrificiranim avtomobilom načrtovati drugače. Pri Citroënu stavijo tudi na inovacije in tehnologije. Prepričani so, da lahko učinkovitost priključnih hibridnih vozil izboljšajo z opomnikom za polnjenje Plug-in Reminder in aplikacijo PHEV-Connect, v kratkem pa bodo na voljo še druge inovativne rešitve za podporo uporabnikom z novimi načini uporabe električne mobilnosti.

Prenovljeni Citroën C5 aircross Avto Citroën bo poleti k nam pripeljal posodobljeni C5 aircross

Prenovljeni Citroën C5 aircross | Avtor: Citroën Citroën

Kako opomnik deluje?

Uporabnikom vozila C5 aircross hybrid so na voljo opozorila, ki se prikažejo na zaslonu vozila, če slednje ni redno polnjeno. Ta nadgradnja je na voljo v okviru samodejne «Over The Air» posodobitve programske opreme vozila in zaradi tega strankam ni treba obiskati prodajnega mesta znamke Citroën.

Citroen C5 X Kmalu pri nas Avto Kmalu pri nas: Najbolj napreden citroën

Ta funkcija bo po zagotovilih francoskega proizvajalca vozil strankam pomagala optimizirati delovanje priključno hibridnega vozila in dodatno zmanjšati vpliv na okolje. Kot navajajo pri znamki, so raziskave pokazale, da vozniki 55 % poti opravijo z električnim pogonom na razdaljah krajših od 40 kilometrov in da 52 % uporabnikov že polni svoje vozilo enkrat ali dvakrat na 100 kilometrov. Zdaj jih želijo spodbuditi, da bi storili še korak dlje, in s tem v celoti izkoristile vse prednosti priključne rešitve. S še bolj pogostimi polnjenji bi dodatno povečali delež električnih poti in zmanjšali porabo goriva.

Citroen C5 X | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Citroën C1 Avto Citroën po 17 letih ukinja popularen model

Sistem deluje na osnovi potovalnega računalnika, ki analizira poti, stanje napolnjenosti baterije in število opravljenih polnjenj. Obvestila se prikazujejo v obliki sporočil na zaslonu na dotik vozila. Po petih dneh in desetih vožnjah brez priklopa vozila programska oprema najprej prikaže na zaslonu na dotik eno obvestilo na dan. Če vozila tudi po 30 dnevih ne priključimo, se začne obvestilo prikazovati dvakrat na dan med uporabo vozila.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.