Avto
13 ogledov

Nova opel astra GTC razkrita

Opel atra GTC
1/50
Žurnal24 main
Opel je že lani na avtosalonu v Parizu predstavil koncept GTC Paris (dolžine 446 centimetrov), ki je prihodnja astra GTC, oziroma trivratna različica nove astre. Paparaci so ujeli že prvi primerek.

 

Opel je na trg ponudil astro 2.0 CDTI (118 kW/160 KM), z okolju prijazno in glede porabe goriva varčno tehnologijo ecoFLEX, ki poleg ostalega združuje tudi sistem Start/Stop. Izvedba sodi med dodatno opremo Astre 2.0 CDTI z ročnim šeststopenjskim menjalnikom. Postavlja se z odločno manjšo porabo goriva in izpustom CO2, še posebej v mestu, saj zmore prihraniti do 0,8 litra goriva na 100 km, kar predstavlja 13 odstotno zmanjšanje.

Veliko pozornosti med avtomobilistično stroko privablja športna različica nova astre GTC, ki naj bi po nekaterih podatkih razvila okroglih 300 konjskih moči (220 kW).

 

Konceptni GTC Paris je imel vgrajen dvolitrski turbobencinski motor z direktnim vbrizgom in 213 kilovati moči (290 KM), kombiniran pa je bil s šeststopenjskim menjalnikom. V britanski podružnici General Motorsa Vauxhallu bo novinka nosila ime astra VXR, medtem, ko se bo po ostalih delih Evrope prodala pod nazivom opel astra OPC. Astra VXR/OPC bo imela bolj atraktiven, mišičast videz, spremenjene odbijače, spojler na zadku, zadnji difuzor, širše blatnike in večja kolesa. V paketu bo tudi športno podvozje in spremenjena notranjost.

 

Premiera standardne astre GTC bo septembra na avtosalonu v Frankurtu, športna različica OPC pa naj bi na ceste prispela pol leta kasneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.