Avto
13 ogledov

Novega kupuje skoraj polovica

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Letos je ali pa še namerava zamenjati avtomobil skoraj polovica vseh, ki so sodelovali v Žurnalovi anketi.

24 odstotkov od 1.131 sodelujočih je odgovorilo, da bodo oziroma so že kupili popolnoma nov avtomobil. Rabljen avtomobil bo na novo v svoje garaže ali na parkirišča pripeljalo 21 odstotkov ljudi, medtem ko bo 55 odstotkov ostalo pri svojem trenutnem prevoznem sredstvu.

"Razmere za nakup novega ali rabljenega avtomobila niso bile s stališča kupca še nikoli boljše, a so toliko slabše za nas trgovce," nam je pojasnil Igor Kovačevič iz mariborskega Avtocentra Šerbinek. Kot je povedal, so cene novih avtomobilov v zadnjem letu zaradi akcijskih ponudb zelo padle in kupci raje kot po rabljenih posegajo po novih vozilih.

Cene rabljenih so zato posledično dodatno še nižje, vendar pa je v primerjavi s prejšnjimi leti uvoz iz tujine, s katerim se je napajal slovenski trg rabljenih vozil, tako rekoč ustavljen, zato je težko najti primerno ponudbo, ki bi bila konkurenčna novim avtomobilom. "Veliki trgi, kot so Nemčija, Belgija in drugi, so se pobrali, ljudje množično kupujejo rabljena vozila, cene so tam poskočile, zato se nam uvoz praktično ne splača," dodaja Kovačevič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.