Avto
68 ogledov

Novi escalade že padel v oči Slovenke

Cadillac escalade
1/17
Cadillac
Cadillac je uradno predstavil četrto generacijo modela escalade. Veliki suv velja za enega od najbolj priljubljenih prevoznih sredstev ameriških filmskih in glasbenih zvezdnikov ter bogatašev nasploh.

Escalade, ki v dolžino meri 5,7-metra,  je luksuzni sorodnik modelov, kot so GMC yukon, chevrolet tahoe in chevrolet suburban.

Videz ne predstavlja presenečenja. Cadillac bo novinca kupcem ponudil s standardno in podaljšano medosno razdaljo za 355 milimetrov. Na voljo bo v različicah z dvokolesnim pogonom 2WD in štirikolesnim pogonom 4WD ter s 6,2-litrskim agregatom V8 ecotec3 s 420 konjskimi močmi in kar 623 Nm navora. Moč se na cesto prenaša s pomočjo šeststopenjskega samodejnega menjalnika hydra-matic 6L80.

Veliko tehnike

Cadillac escalade | Avtor: Cadillac Cadillac
Kolesa so širša. Standardno so na voljo 20-palčna platišča, za doplačilo si lahko kupec omisli še za dva palca večja. Pokrov motorja je izdelan iz aluminija, izboljšali so aerodinamiko. 

Znotraj je prostora več. Vgradili so ogromen 12,3-palčni zaslon na dotik visoke resolucije (standardno je na voljo osempalčni zaslon), kupcem so na voljo izbrani materiali, od lesa do usnja.

Vozniku so na voljo povezava telefona prek bluetootha, navigacijski sistem, multimedija podpira predvajanje DVD-jev blu-ray. Voznik se lahko zanaša na številne asistenčne varnostne sisteme, kot so opozarjanje pred trkom (Forward Collision Alert), opozarjanje za nenamerno menjavo voznega pasu (Lane Departure Warning System), opozarjanje na vozila v mrtvem kotu (Side Blind Zone Alert), radarski tempomat ... Standardno je na voljo nastavljivo podvozje Magnetic Ride Control.


V ZDA ga bodo začeli prodajati v prvi polovici leta 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.