Avto
5181 ogledov

Peugeot predstavil novo pomembno novost

Peugeot 308 SW
1/22
Peugeot
Peugeot, eden od proizvajalcev, ki še verjamejo v karavane razreda C, je predstavil novo generacijo 308 SW. Gre za bolj praktično različico kombilimuzine 308 in bolj elegantno alternativo C-športnim terencem, kot je 3008.

308 SW je drugo karavansko vozilo v modelni paleti francoskega proizvajalca vozil po večjem, srednje velikem 508 SW. V osnovi se od kombilimuzine najbolj razlikuje po uporabnosti, a kako drugačen je SW od običajnega 308?

Peugeot 308 SW | Avtor: Peugeot Peugeot

PRIMA test: Koliko goriva porabijo karavani srednjega razreda? PRIMA TEST Avto Razkrivamo razlike v porabi goriva primerljivih dizelskih karavanov

Peugeot 308 SW | Avtor: Peugeot Peugeot

SW temelji na razširjeni različici platforme EMP2. V primerjavi s kombilimuzino ima predvsem daljšo medosno razdaljo (+ 55 mm) ter daljši zadnji previs (+21 cm). Preoblikovan zadek je narejen tako, da se ujema z agresivnim obrazom in na sploh mišičasto karoserijo. Z enakimi vodoravno razporejenimi vitkimi zadnjimi lučmi ima nov integriran spojler, ki je nad poševnim zadnjim vetrobranskim steklom. Prtljažnik sega nižje do dinamično oblikovanega zadnjega odbijača s plastično oblogo, medtem ko elegantna strešna linija, ki jo poudarja padajoča linija oken, omogoča izboljšan koeficient zračnega upora (Cd) 0,277.

Peugeot 308 SW | Avtor: Peugeot Peugeot

MG5 electric 7 let garancije Avto MG Evropi ponuja električnega karavana in zmogljivega suva

Peugeot 308 SW | Avtor: Peugeot Peugeot

Prtljažnik za dolge in velike predmete

V karavanu je na prvem mestu praktičnost. Za električno dvižnimi prtljažnimi vrati z nizkim nakladalnim prostorom je v 5-sedežni postavitvi sedežev do 608 litrov prostora za prtljago. Ta številka lahko doseže 1.634 litrov, če zložite zadnje sedeže (deljenje v razmerju 40/20/40). V tem primeru lahko prevažate predmete do dolžine 1,85 metra.

Peugeot 308 SW | Avtor: Peugeot Peugeot

VW Golf Variant Pod drobnogledom Avto Prtljažnik ni edini adut karavanskega golfa

Peugeot 308 SW | Avtor: Peugeot Peugeot

Futuristična armaturna plošča i-cockpit je enaka kot v kombilimuzini in združuje do 10-palčni 3D digitalni sklop instrumentov z 10-palčnim zaslonom na dotik, ki je del informacijsko-zabavnega sistema. Na voljo je seveda Peugeotov volanski obroč z majhnim premerom, LED osvetlitev in opcijski sistem Hi-Fi Focal Premium z 10 zvočniki in 12-smernim ojačevalnikom 690 W.

308 SW ima vse najnovejše Peugeotove sisteme za pomoč pri vožnji. Več o tem si lahko preberete v članku ob razkritju nove generacije peugeota 308.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.