Avto
16277 ogledov

Policija in Dars potrdila: Skušal je unovčiti izrezano vinjeto

Ukradena vinjeta Facebook
Na spletu je zaokrožila objava, da so na Darsu odkrili vinjeto, ki je bila pred časom odtujena lastniku vozila na način, da je storilec izrezal vinjeto iz vetrobranskega stekla. To ni prvi tak primer pri nas.

Na Darsu so nam potrdili, da zapis na spletu drži. Izsledili so jo ob obravnavi vloge za pridobitev nadomestne vinjete. Na Darsu so za zurnal24.si pojasnili, da lahko takšno vinjeto izsledijo v primeru, da jo nekdo predloži v zahtevku za izdajo nadomestne vinjete pod pogojem, da jih tisti, ki mu je bila vinjeta odtujena predhodno o tem obvesti. Takega primera do zdaj še niso imeli.

DARS Avto Takšna je nova vinjeta 2020

Vinjeta, tudi če se v celoti odstrani iz vetrobranskega stekla, je zaradi fizikalnih lastnosti uporabna le še kratek čas, ponovno nalepljene vinjete pa kontrolorji med pregledi hitro prepoznajo. Dars lahko na podlagi sporočene serijske številke ukradene vinjete pri nadaljnjih postopkih izsledi izvor in tako sodelujejo z organi pregona.

Vinjeta Slovenija Nadomestna vinjeta: kupona nikar ne vrzite stran, račun lahko

Celoten primer so takoj predali v reševanje policiji, ki vodi vse nadaljnje postopke. Na policiji so za zurnal24.si potrdili, da v omenjenem primeru poteka predkazenski postopek zaradi sumov storitve kaznivega dejanja Prikrivanja. Po 217. členu zakona se tovrstno dejanje lahko kaznuje z denarno kaznijo in zaporom. Potrdili so nam še, da so v preteklosti obravnavali nekaj primerov tatvin vinjet z načinom izreza iz vetrobranskega stekla.

Komentarjev 5
  • Snežinko 17:32 12.oktober 2019.

    Samo popolni idioti gredo tvegati in krasti zadeve, vredne ubogih 100 evrov...

  • maresem 17:04 12.oktober 2019.

    To lahko naredi samo dosmrtni idiot.

  • Laznivi 12:09 12.oktober 2019.

    Se steje za sovrazni govor ce reces kaksno veliko skodo je naredil oce ker tega izmecka ni spricnil po rjuhah ali v skolko ?