Avto
70 ogledov

Policisti že sedijo v novih avtih

Policijski avto
1/2
Policija
Dobra novica za policijo. Po več kot letu "mučenja" z razpisi so se policisti vendarle lahko usedli v prvih 40 popolnoma novih patruljnih vozil.

Junija sta izbrana ponudnika, Renault-Nissan Slovenija in Porsche Slovenija izpolnila prvi del naročila, potem ko so predstavniki obeh podjetij policistom predali ključe 40 renault meganov grandtour dCi 110 energy in VW golf variantov 2,0 TDI 4motion. 

Z navedenimi avtomobili, od katerih nekateri že vozijo po slovenskih cestah, so policisti nadomestili svoja najbolj iztrošena vozila oziroma zapolnili luknje tam, kjer so bili zaradi okvar ali nevoznosti nekaterih svojih avtomobilov preprosto "bosi".

Do septembra bosta oba zmagovalca razpisa, skupno vrednega kar 7,2 milijona evrov, v skladu s pogodbo dobavila še preostalih 288 vozil, med drugim tudi deset civilnih audijev A4 3,0 TDI quattro. Jeseni bodo policisti svoj novi vozni park tudi uradno pokazali javnosti. Nakup avtomobilov je bil sicer v dobršni meri financiran s strani EU.

Peripetije z razpisom

Nakup avtomobilov je spremljala vrsta čudnih okoliščin in zapletov. Tako smo lani v Žurnalu prvi opozorili, da je bil takratni razpis zelo vprašljiv, saj so pri policiji sestavili pogoje, ki so bili izrazito pisani na kožo določenim ponudnikom, nekateri pogoji pa so bili celo takšni, da primerni tip avtomobila sploh ni obstajal. 

Po razveljavitvi tega razpisa je bil jeseni objavljen nov, a nato na jezo potencialnih ponudnikov še večkrat dopolnjen razpis. Med drugim so konkurenco precej oklestili razmeroma kratki dobavni roki, na policiji so dokončno odločitev o ponudniku denimo sprejeli šele konec februarja.

Komentarjev 4
  • Marko Rossi 13:42 11.julij 2014.

    sem ga videl danes na Uncu ob 1315.

  • Vojko Renko 11:14 11.julij 2014.

    sasquatch, razčleni kar sem napisal pa boš razumel kaj sem napisal

  • sasquatch 10:59 11.julij 2014.

    vojc, rukneš eno v tri dni, pa ostaneš živ... pa čeprav ti zgoraj vse piše :)