Avto
105 ogledov

Popovič preveč rizičen

slovenija 09.11.2009, Boris Popovic, sluzbeni avtomobil Audi Q7, kupuje avtomobi Žurnal24 main
Prestiž. Koprski župan si je omislil prestižni BMW, a je imel nato težave pri zavarovanju.


"Boris Popovič si je zaželel limuzino BMW in jo tudi naročil. Avtomobil z okoli štiri tisoč prevoženimi kilometri so do koprskega trgovca Avtoselect tudi že pripeljali iz Nemčije; šlo je za avtomobil BMW 550 xdrive, cena pa je bila le nekaj manj kot sto tisoč evrov. Nato pa županu nobena avtomobilska zavarovalnica na njegovo ime ni hotela kasko zavarovati – razlog naj bi bile njegove prometne prigode iz preteklosti. Avto je nameraval najeti na lizing, kasko zavarovanje za ta avtomobil znaša 2.400 evrov na leto," trdi vir, ki ne želi biti imenovan. BMW je nato romal v roke nekoga drugega.

Brez odgovora

Zavarovalnice zaradi načela zaupnosti podrobnosti odnosov s posameznimi strankami ne razkrivajo. V Zavarovalnici Triglav, s katero se je Popovič po hudi prometni nesreči, ko je dirkal s porschejem, zapletel v sodno odškodninsko bitko, težko več sto tisočakov, pa nam niso razkrili niti tega, koliko strank zaradi "rizičnosti" morebiti zavrnejo. "Število obravnavanih primerov povišanega rizika je poslovna skrivnost," so redkobesedni. Na koprski občini odgovora na vprašanje glede informacije, da si župan sam avta dejansko ne more nabaviti, ker mu ga nobena zavarovalnica noče zavarovati na njegovo ime, nismo dobili. Odgovorili so nam le glede službenega audija Q7, s katerim se je župan vozil nekaj let: pogodba zanj se izteče konec leta.

Komentarjev 5
  • saramara 14:58 21.maj 2013.

    V bistvu Popi ni samo dirkal po koprski obvoznici, ampak je tekmoval s se enim obalnim cvetkotom (rich dady's son). Sta obadva placala vse stroske (resevalec, zdravniki, nega, popravilo ceste itd.), samo da ta drugi je prevec tupast, da bi ...prikaži več se s politiko mesal, mu gre bolje od rok vracanje bajnih vsot, ki jih zakocka. Lahko pa bi pri Zurnalu malo bolje raziskali zgodbo, ne pa samo copy paste iz drugih medijev.

  • mzynfo 10:02 20.maj 2013.

    Čas bi bil, da se nauči vsaj avto vozit, če že nič drugega ne zna

  • suzana.kos 10:00 20.maj 2013.

    ja, ima šest svetovalcev za različna področja. najnovejša pridobitev je Sebastjan Jeretič, zadolžen za boljšo podobo v javnosti.. pr mu tako dela... hm...pet ljudi, tko, da ne čudi, da dopoldne razlagajo, da razpis za avto ni prirejen na kožo enega ...prikaži več avtomobila, da mu jih ustreza več... popoldne pa ugotovijo, da razpisnim pogojem ne ustreza niti en avtomobil... pa kdo bi jim sploh kaj verjel