Avto
14487 ogledov

Prihaja konkurent nemški premijski trojki

Lexus IS Lexus
Premiera japonskega konkurenta BMW seriji 4, audiju A4 in mercedesu razred C bo 9. junija.

Takrat namerava Lexus uradno predstaviti novo, četrto generacijo modela IS, ki v prodajne salone prihaja leta 2021. Uradna fotografija, s katero najavljajo novinca, izdaja, da je pod odbijačem na zadku športni difuzor, LED zadnja luč pa se razteza čez celoten zadek vozila, podobno kot je Lexus storil že pri svojem malem križancu UX.

Lexus ES 300h Avto Za volanom lexusa ES, ki je sploh prvič na voljo pri nas

V primerjavi z aktualno generacijo je pričakovati velike spremembe, ki se bodo navezovale na večji model ES. To pomeni ozke LED žaromete spredaj in široko masko hladilnika, ki je eden najbolj prepoznavnih oblikovalskih prijemov japonskega proizvajalca premijskih vozil.

Lexus ES 300h digitalna vzvratna ogledala Kako delujejo? Avto Lexus ES 300h je dobil elektronska vzvratna ogledala

V notranjosti naj bi bil novi IS opremljen z najnovejšo zasnovo armaturne plošče znamke, z minimalistično sredinsko konzolo, v znamenju digitalnih zaslonov, vključno z visoko nameščenim 10,25-palčnim zaslonom multimedijskega sistema, ki smo ga spoznali že v modelih UX, ES in LS.

lexus LF-30 electrified concept Prihaja letos Avto Na premieri prvega električnega Lexusa

Mehanske posodobitve so še vedno zavite v skrivnostno tančico, tako kot ostali deli vozila, pričakujemo pa, da bo novi IS na voljo z 2,0-litrskimi ali 2,5-litrskimi štirivaljnimi bencinskimi motorji, ki bodo prirejeni z elektromotorjem in CVT samodejnim menjalnikom.
 

Komentarjev 2
  • Laznivi 11:39 02.junij 2020.

    Japonski plastik fantastik ne bo nikdar konkurenca avtomobilom . Prodali jih bodo pet ali sest...

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 08:36 02.junij 2020.

    Kakšen zmazek članka na začetku. Najprej udarno v večjem fontu in z nagnjeno pisavo našteje poimensko konkurenčne izdelke, šele nato v nadaljevanju z manjšimi normalnimi črkami navede izdelek kateremu je pravzaprav članek namenjen.

Sorodne novice