Avto
21 ogledov

S toplejšimi dnevi bo poraba nižja

15. marca preneha veljati zakon o obvezni uporabi zimske opreme, a le če ne bo n Žurnal24 main
S prihodom pomladi in s tem višjih temperatur bo ob pravilni vožnji poraba avtomobilov še nekoliko nižja. Tudi za nekaj odstotkov.

Inštruktor varne in varčne vožnje iz Akademije dobre vožnje Tilen Holynski pojasnjuje, da se poraba goriva v zimskem in poletnem času lahko razlikuje tudi za nekaj odstokov. "Poraba se zelo razlikuje. Vedeti moramo, da so tudi gume drugačne. Zato smo zagotovo bolj varčni poleti, tudi motor se hitreje ogreje. Težko je napovedati razliko, ampak je kar nekaj odstotkov."

Ob zamenjavi zimskih pnevmatik z letnimi velja preveriti tudi tlak v pnevmatikah, ki je predpisan za vsako vozilo. "Tlak je predpisan, zato sami nimamo vpliva na to. Vsekakor pa je dobro, da so pnevmatike pravilno napolnjene, saj pri vremenskih spremembah tlak v gumah zelo niha. Vsaj enkrat na mesec in pred daljšimi vožnjami je prav, da preverimo tlak v pnevmatikah," dodaja Holynski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.