Avto
0 ogledov

Saabu ugasnili luč v predoru

Žurnal24 main
Koenigsegg se je umaknil iz posla za Saab. Ta bo tako še naprej spadal pod GM.

General Motors je nad novico izrazil začudenje, saj naj bi bil zasuk pri Koenigsegg Group AG menda nenaden. Na Koenigsegga, ki je bil doslej znan le kot butični proizvajalec superšportnih avtomobilov, so mnogi gledali z začudenjem in dvomi, ko se je odločil od obubožanega GM odkupiti delež v Saabu in ga tako vrniti v švedske roke.

Vendar pa so mu po drugi strani mnogi priznavali, da bi zaradi poznavanja domačega proizvajalca lahko zaobrnil Saabov voz, ki je zadnja leta neprestano drvel navzdol. Koenigsegg je pri poskusu nakupa računal tudi na državno pomoč.

Zakaj si je Koenigsegg, ki ga vodi istoimenski ustanovitelj plemič Cristian, premislil, ni znano. Dejstvo pa je, da po Oplu še drugi evropski proizvajalec ostaja v rokah GM, čeprav si je ta oba prizadeval prodati. Saabova prihodnost trenutno temelji na novem modelu 9-5, ki ga bodo začeli prodajati prihodnje leto. Ali bo to dovolj za preživetje, bo verjetno jasno prav kmalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.