Avto
101 ogledov

Slovenci naj bi planili po zadnjem cliu II

Renault clio campus Renault
Renault bo ljubiteljem druge generacije priljubljenega clia dejal "au revoir’". Priljubljeni model se po 15 letih poslavlja, še prej pa so pri Renaultu pripravili poslovilni model clio storia bye bye.

Po predstavitvi leta 1998 se je renault clio druge generacije vseskozi razvijal in ostajal v koraku z zahtevami trga. Pri nas se imenuje storia, drugje ga imenujejo tudi campus.

Po bistveni prenovi leta 2002 je leta 2006 doživel še eno prenovo in dobil ime campus. V tej obliki mu je uspelo obstati šest let, kar je več, kot so pričakovali največji optimisti pri Renaultu. Druga generacija renaulta clia se lahko pohvali z odličnimi prodajnimi dosežki, med drugim je bil med letoma 1999 in 2003 najbolj prodajani avtomobil v Franciji. Od leta 1998 so proizvedli več kot pet milijonov primerkov. Storio bye bye bodo prodajali le z 1,2-litrskim 16v bencinskim motorjem s 75 konjskimi močmi, na voljo pa bo tako tri- kot petvratna različica.

Kot zanimivost naj omenimo, da pričakujejo, da bo največ prodanih cliov bye bye na trgih Francije, Nemčije, Alžirije, Maroka in Slovenije. V Sloveniji bo na prodaj februarja, cena pa bo nekaj pod 8.000 evri. Avtomobil bo možno nadgraditi z nekaj dodatne opreme, spisek in cenik te opreme bo znan v kratkem, podatki z uradne strani proizvajalca pa navajajo, da bo moč dokupiti tudi avtomatsko klimatsko napravo in tempomat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.