Avto
3057 ogledov

To so najbolje prodajani avti pri nas

renault clio I feel Slovenia TCe 90 Anže Petkovšek
Prodaja avtomobilov v Sloveniji stagnira. Statistiko zaznamujejo tudi kratkoročne registracije. Februar je bil pri prodaji novih vozil tudi v znamenju tesle model Y, clio pa se želi vrniti na slovenski prestol.

Po podatkih Sekcije za Osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije je bilo v mesecu februarju v Sloveniji prvič registriranih 3753 novih osebnih vozil. To je 51 manj kot v mesecu februarju lani. Skupaj je bilo v prvih dveh mesecih pri nas registriranih 8179 novih osebnih vozil ali 59 več kot lani ob istem času. To pomeni, da prodaja po enem statistično najslabših prodajnih let pri nas, stagnira.

Avtoklik nakup avta, izračun, stroški, avto, ključi, prodaja, avtoklik Preverili smo Avto Preverili smo: Koliko se v Sloveniji čaka na nov avto?

V prvih dveh mesecih je bilo prvič registriranih 572 100-odstotno električnih vozil, kar pomeni skoraj 7-odstotni tržni delež. V februarju so največ novih registracij 100-odstotno električnih avtomobilov kupcem dostavili pri Tesli z modelom Y, in sicer 73, skupaj letos pa 99. Na drugem mestu v letu 2023 je Volkswagen z ID.4 (45 registracij), tretji je cupra born (39 registracij).

Tesla Y Prodaja vozil pri nas Avto Nekdo je na široko odprl denarnico

Tesla Y | Avtor: Anže Petkovšek Tesla Y Anže Petkovšek

V februarju je bilo sicer največ prvih registracij za toyoto corollo (128), v prvih dveh mesecih pa je na vrhu po številu registracij spet renault clio (skupaj 288). Prvo trojico v mesecu februarju dopolnjujeta fiat 500 (125) in dacia sandero (113).

Škoda Octavia Analiza Avto Tako malo novih vozil se je pri nas prodalo lani

Leto so najbolje začeli pri Volkswagnu (1121 prodanih vozil, sledita Renault (1064) in Škoda (780), v prvi peterici pa sta še Toyota (491) in Kia (482). Med lahkimi gospodarskimi vozili so letos najbolj priljubljene znamke Ford (235), Renault (227) in Citroen (173). Najbolj priljubljeni modeli so bili Citroenov jumper (98), Fordov transit custom (48) in Renaultov master (47).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.