Avto
11007 ogledov

Tako varni so novi avtomobili

1/72
Euro NCAP
Euro NCAP je po trenutno najstrožjih testih razkril, kako varni so avtomobili.

Tokrat so razbili ducat novih avtomobilov, med njimi sta tudi električna tesla model X in porschejev superšportni električni taycan. Preizkusili so še varnost audija Q7, renault capturja, subaru foresterja, škode octavia, ford mondea in ford kuga. Vsi našteti so prejeli maksimalnih pet zvezdic za varnost.

 | Avtor: Euro NCAP Euro NCAP

Avto Euro NCAP razbil in pod drobnogled vzel električnega leafa

Novi peugeot 2008 je prav tako dobil pet zvezdic, a je bil testiran z dodatnim varnostnim paketom, s standardnim paketom si je prislužil štiri zvezdice. Posodobljeni VW sharan in sestra dvojčica seat alhambra sta dobila verodostojno oceno štirih zvezdic, le tri je prejel prenovljeni jeep renegade.

 | Avtor: Euro NCAP Euro NCAP

Pri neodvisnem konzorciju Euro NCAP so izpostavili Teslin model X, ki je za varnost odraslih potnikov prejel najvišjo oceno 98 odstotka možnih točk. To je največji procent od začetka ocenjevanja po najstrožjem protokolu konzorcija.

 | Avtor: Euro NCAP Euro NCAP

Avto Pet zvezdic ni več stalnica pri Euro NCAP

Razbili so tudi prvi polni električni Porschejev model taycan, ki v svojem segmentu nastopa proti tesli model S in jaguarju i-pace. Prejel je sicer maksimalno oceno pet zvezdic, a za varnost odraslih potnikov le 85 odstotkov točk.

EuroNCAP in honda CR-V Razkritje Avto Euro NCAP naletel na ročno označene sestavne dele avtov

 | Avtor: Euro NCAP Euro NCAP

Pohvale letijo tudi za varnost škode octavia, renault capturja, ford kuga in Q7, ki so se odlično odrezali v različnih velikostnih kategorijah. Peugeot 2008 si platformo deli z drugimi modeli skupine PSA, kot sta druga generacija DS3 crossback in opel corsa. Tako kot DS3 tudi peugeot 2008 ponuja dodatno opremo Varnost Plus v vseh različicah, ki poleg standardnega tudi radarski senzor in avtomobilu omogoča izboljšane zmogljivosti sistema za samodejno zaviranje (AEB). Subarujev novi forester je izstopa pri dobri oceni za zaščito otrok.

Volkswagen Sharan seat alhambra sta na trgu veterana. Kljub temu je po zagotovilih Euro NCAP skupina VW opravila odlično delo, saj jih je posodobila z vidika varnosti. Izpostavljajo dodatek avtonomnega zaviranja v sili in omejevalniki obremenitve zadnjega varnostnega pasu, zaradi česar jih še vedno priporočajo za vozilo za večje družine.

 | Avtor: Euro NCAP Euro NCAP

Testi varnosti Euro NCAP Avto Ko Euro NCAP električno teslo primerja z varnostjo evropskih znamk

Ford mondeo je bil posodobljen z AEB, zategovalniki zadaj in omejevalniki obremenitve ter je s stališča varnosti konkurenčen najnovejšim predstavnikom v razredu. Nasprotno pa prenovljeni jeep renegade še vedno AEB ponuja le kot opcijo in bo letos postal edini avtomobil z oceno slabšo od štirih zvezdic.

 | Avtor: Euro NCAP Euro NCAP

Michiel van Ratingen, generalni sekretar Euro NCAP-a, je po opravljenih testiranjih povedal. "Pohvale Tesli in vsem, ki so prejeli oceno pet zvezdic. S tem na evropske ceste prinašajo bolj varne avtomobile. Prav tako je dobro videti, da proizvajalci kot sta Ford in VW posodabljata svoje starejše modele. Škoda, da temu primeru ne sledijo vsi, tako je Jeep končal na dnu seznama letošnjih ocenjenih avtomobilov. Dobra novica je, da imajo potrošniki več možnosti kot kdaj koli prej, da najdejo varnejšo alternativo."
 

Komentarjev 1
  • Avatar Kseliessa
    Kseliessa 23:55 04.december 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com