Avto
13636 ogledov

Tesla napeljal kable v Krško

Superchargerji pri Krškem Bralec
Lastniki tesel, pa tudi drugi uporabniki električnih vozil se lahko veselijo novih ultrahitrih polnilnic.

V trgovinski coni pri Krškem nastaja nov polnilni park električnih vozil. Investitor je znamka Tesla.  

Novi Supercharger nastaja v bližini avtoceste, a ne na njej, kar je praksa pri gradnji Teslinih polnilnic. Osem polnilnih mest bo stalo tik za prvim krožnim križiščem v smeri od izvoza z avtoceste proti Krškemu. 

Na slovenski izpostavi za Teslo so nam potrdili, da bodo kmalu odprli nov Supercharger pri nas. Z ostalimi podatki so skopi, saj da pri ameriški znamki polnilno infrastrukturo ureja oddelek, ki ni vezan na prodajo in servis. 

S fotografije našega bralca je razvidno, da so polnilna mesta že postavljena na pred tem ustrezno prilagojeno infrastrukturo. Tesla zdaj po svetu postavlja že tretjo generacijo polnilnic Supercharger, ki  podpirajo polnilno moč vse do 250 kW, če to omogoča lokalna infrastruktura. Za zdaj je takšen Supercharger v Sloveniji le pri Žirovnici.

Glede na to, da je novo polnilno mesto locirano skoraj tik ob najmočnejši elektrarni daleč naokoli, bi bila nižja polnilna moč negativno presenečenje. Za Superchargerje je značilno, da poleg zelo dobre integracije oziroma komunikacije z vozilom ponujajo tudi zelo konkurenčno ceno energije.

Teslinini Superchargerji v Evropi veljajo za najbolj razvejano mrežo hitrih in ultrahitrih polnilnic, ob pomoči katerih je mogoče povsem normalno premagovati tudi daljše razdalje.   

Tesla 3 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V Sloveniji sicer to še ni mogoče, a v nekaterih drugih evropskih državah je Tesla polnilno mrežo že odprla tudi za uporabnike drugih znamk. 

Nova Teslina polnilnica pri Krškem je že tudi umeščena na zemljevid aplikacije PlugShare s statusom 'kmalu'.

Prihajajo nove v Ljubljani, ob štajerski in primorski AC ...

Kot so nam pojasnili v slovenski Tesli, se bo mreža njihovih polnilnic v Sloveniji še širila, saj naj bi že v roku enega leta podvojili število lokacij z novimi polnilnimi mesti v Ljubljani, med Mariborom in Ljubljano, Ljubljano in Koprom ter med Ljubljano in Obrežjem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 22
  • Avatar Garancija
    Garancija 18:10 15.september 2023.

    iconic esprit Alpine E-Tech full hybrid 200 ESV4M26W2HY Bencin + Elektrika 105 147 (200) 41 000 evrov,koliko bo subvencije od države?

  • Avatar Garancija
    Garancija 17:55 15.september 2023.

    Ma kakšna elektrika,če jo še za stanovnja manjka

  • Avatar Suli
    Suli 16:58 15.september 2023.

    Večina bo te polnilnice samo gledala, ker si teh pregrešno dragih igračk na štirih kolesih ne more kupiti in še domet je bolj kilav🤔