Avto > Na Štrom
1908 ogledov

Tesla je vsem 'častila' elektriko

Tesla 3 Saša Despot
Ob 10. obletnici pomembnega mejnika pri Tesli z zanimivo kampanjo. Do polnoči so 'častijli elektriko za vse električne avte v Evropi.

29. avgusta 2013 je Tesla v Evropi odprl prve postaje Supercharger. Bilo jih je šest, vse so bile na Norveškem. Danes je Teslino omrežje polnilnic Supercharger po njihovem mnenju največje in najhitrejše v Evropi. Skupaj s postajami na Bližnjem vzhodu in Afriki je zdaj voznikom na voljo več kot tisoč postaj Supercharger s skupno več kot 13 tisoč polnilnicami. Ob tem pri znamki opozarjajo, da omrežje deluje zelo zanesljivo, saj je bila stopnja delovanja v letu 2022 kar 99,95-odstotna. 

Pred slabima dvema letoma so pri Tesli začeli svoje polnilnice odpirati tudi za vozila drugih proizvajalcev. Danes je tako odprtega že več kot 70 odstotkov omrežja, a med njimi za zdaj še ni polnilnic v Sloveniji.

Tesla 3 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Ob deseti obletnici so pri Tesli pripravili posebno akcijo zastonj polnjenja tako za lastnike tesel kot vseh drugih električnih vozil, kjer je to že omogočeno. Na svojih polnilnicah so v torek med 9. ure dopoldan in polnočjo omogočali zastonj polnjenje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice