Avto
26 ogledov

Top Gear spet zavozil s tablicami

Top Gear
1/5
Profimedias
Ekipa Top Geara se očitno ni še nič naučila iz nedavne zgodbe s snemanja v Argentini. Te dni so v Kanadi in znova razburjajo zaradi registrske tablice.

Trojica Jeremy Clarkson, James May in Richard Hammond se te dni nahaja v Kanadi, natančneje na zahodu druge največje države na svetu, kjer nameravajo očitno posneti reportažo o popotovanju s poltovornjaki. 

Že ob prihodu na letališče v Vancouvru sta bila Clarkson in May (Hammond je očitno prišel z drugim letom) deležna velike pozornosti naključnih mimoidočih, a se nista pustila zmesti. Potem ko sta podelila vse avtograme in pozirala za sebke, sta naložila prtljago v velike poltovornjake, ki so ju čakali v garaži. A paparaci, ki so na skrivaj sledili, so opazili, da topgearovci znova nekaj mešetarijo z registrskimi tablicami - niti Clarksonov ford F-150 raptor niti Mayjev chevy silverado 1500 nista imela nameščenih tablic, a to ju ni kaj posebej motilo, da se ne bi kar odpeljala. Fotografi so tako posneli Clarksona v rumenem raptorju med vožnjo po glavni ulici v Vancouvru. 

Po zakonodaji morajo vsi tamkajšnji avtomobili imeti jasno vidne tablice tako spredaj kot zadaj, z izjemo, če vozilo uporablja začasne tablice. A šef policije Randy Fincham je bil ob ogledu zgornjih fotografij jasen: "Če bi ti dve vozili opazili, bi ju sigurno ustavili," ga citira Daily Mail. Kaznovali bi ju, ker ne uporabljata tablic oziroma morebitne začasne tablice niso jasno vidne na steklu. Če pa bi se izkazalo, da nimata niti zavarovanih avtomobilov, bi pokasirala še dodatno kazen v skupni vrednosti okoli 500 evrov vsak.

BBC se je sicer že odzval, predstavnik je hitel pojasnjevati, da sta bili vozili res čisto novi, a sta že bili ustrezno zavarovani in tudi z začasnimi tablicami na vidnem mestu v avtomobilu.

Zaradi tablice H982 FKL pobegnili iz Argentine

Ekipa najbolj gledane avtomobilske oddaje na svetu je pred mesecem verjetno doživljal najhujše trenutke, potem ko jih je v Argentini napadla množica, tako da so se celo skrivali v hotelskih sobah pod mizami. Razlog je bila uporaba sporne tablice na enem od avtomobilov, ki je po mnenju Argentincev izzivala z insinuacijo na britansko zmago za Falklandsko otočje pred dobrimi tremi desetletji. Na koncu je celotna ekipa dobesedno pobegnila iz države s prvim letalom. Šlo je celo tako daleč, da je argentinski veleposlanik v Londonu zahteval javno opravičilo, a ga je BBC zavrnil in napovedal, da bo oddajo, kolikor jo je pač uspel posneti, vseeno predvajal.

Komentarjev 1
  • Pepe007 11:30 26.november 2014.

    Očitno je zmanjkalo spodobnih idej za oddajo in je nova fora izzivanje lokalnih oblasti in prebivalcev.