Avto
522 ogledov

Trump je ukazal: Gospodje, zaženite motorje!

daytona 500 Newspress
Ameriški predsednik Donald Trump je v nedeljo odigral vlogo štarterja na sloviti avtomobilski dirki Daytona 500 na Floridi in se tudi popeljal po dirkališču.

Preden je ukazal: "Gospodje, zaženite motorje!"« je tisoče navdušenim gledalcem dirke na ovalu Daytona International Speedway namenil tudi govor, v katerem je poudaril, da je zanj velika čast, da je lahko z njimi užival v vzdušju velike ameriške avtomobilske dirke. Dodal je, da je Daytona 500 velika predstava in ne glede na to, kdo zmaga, so najpomembnejši bog, družina in domovina.

Ryan Newman Utrpel hude poškodbe Šport Grozljivka na Nascar dirki! Šampion s 300 km/h priletel v zid ter zagorel

Trump je šele drugi ameriški predsednik, ki je obiskal dirko Daytona 500, s katero se vsako leto začne sezona prvenstva NASCAR. Prvi jo je leta 2004 obiskal George W. Bush. Medtem, ko je nad dirkališčem letelo predsedniško letalo, se je skupaj s prvo damo Melanio in celotnim konvojem v predsedniškem cadillacu, ki ga imenujejo tudi »The Beast«, pripeljal na dirkališče.

Donald Trump Svet Trump napoveduje veliko zmago

Trump, ki se je v intervjuju za televizijo Fox hvalil, kako bo skočil v enega od avtomobilov in oddirjal po dirkališču, je štirideset voznikov, ki tekmujejo na prvenstvu, pohvalil za njihov pogum. Potem je tudi zares sedel v enega od avtomobilov, chevrolet, ki ga sponzorira konservativno združenje Patriots PAC for America, na njem pa je tudi njegov volilni logo, in Joe Nemecheck ga je odpeljal en krog.

"Oranžno" Svet Trump jezno nad fotografa: "To je bilo očitno retuširano"

Takoj po tistem, ko je Trumpova limuzina zapustila stadion, se je ulil dež in dejanski štart dirke je bil preložen. Dirka se je tako zares začela brez njega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.