Avto
64 ogledov

Uradno: Google in Fiat Chrysler z avtonomnim enoprostorcem

Chrysler pacifica Chrysler
Spletni velikan Google in skupina FCA Fiat Chrysler sta skupaj oznanila partnerstvo na področju razvoja tehnologij, ki bodo omogočile samodejno vožnjo. Za platformo bo služil enoprostorec chrysler pacifica.

Prvič do zdaj se je zgodilo, da je Google, ki že dalj časa testira avtonomno vožnjo s svojimi vozili, sklenil partnerstvo s katerim od avtomobilskih proizvajalcev. Pri Googlu so zapisali, da nameravajo floto hibridnih avtonomnih enoprostorcev chrysler pacifica prihodnje leto povečati na 100, že letos pa bodo prva vozila zapeljala na ceste.

Obe podjetji si bosta izmenjevali znanje na področju inženirstva. FCA bo pripravil 100 vozil za vgradnjo Googlove tehnologije, vključno s programsko tehnologijo in tipali. "Sodelovanje bo obojim pomagalo bolje razumeti, kako ustvariti samovozeč avtomobil, ki bo od točke A do točke B pripeljal z dotikom enega stikala," so zapisali pri Googlu.

"Delo z Googlom je priložnost za FCA, da se učimo od najboljših na področju naprednih tehnologij," pa je dejal šef FCA Sergio Marchionne.

Googlov program testiranja avtonomnih vozil se bo sicer kmalu razširil na štiri ameriška mesta.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.