Avto
3051 ogledov

Velik posel: Elektrificirani BMW-ji bodo v prihodnosti še bolj slovenski

BMW Z4 Saša Despot
Strateško pomemben dogovor, vreden več kot 30 milijonov evrov, bo trajal do leta 2030.

Slovenska globalna korporacija Hidria bo BMW-ju dobavljala inovativna aluminijasta ohišja volanskih sistemov, ki jih bo ta nemški velikan z letom 2023 začel vgrajevati v vsa svoja nova hibridna in električna vozila. Nova pogodba je vredna več kot 30 milijonov evrov. 

Hidria Avto Hidria poganja milijone

Iz Hidrie, kjer veliko vlagajo v prehod v dobo elektrificiranih vozil, so sporočili, da z novim poslom potrjujejo vlogo inovativnega predrazvojnega dobavitelja ključnih delov volanskih sistemov v premijskih vozilih in se utrjujejo med najpomembnejšimi globalnimi sokreatorji elektromobilnosti.

BMW i3 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Strateško pomemben dogovor, vreden več kot 30 milijonov evrov, bo trajal do leta 2030. Hidria je BMW-jevo zaupanje pridobila v ostri globalni konkurenci. Pogodba skupaj s konec lanskega leta sklenjenimi novimi, preko 300 milijonov evrov vrednimi pogodbami za izdelavo ključnih delov pogonskih elektromotorjev Hidrii zagotavlja razvoj in dodatno krepitev na globalnih trgih.

Čepna svečka Hidria Avto Hidria z napredno svečko premagala Bosch in Valeo

Hidria je za nova BMW-jeva hibridna in električna vozila razvila in bo proizvajala inovativne dele vertikalnega aluminijastega volanskega sistema, katerega posebnost je, da omogoča samodejno električno nastavitev volana glede na velikost voznika. Zelena vozila prihodnosti, opremljena s tovrstnim sistemom bodo na evropske in svetovne ceste zapeljala čez tri leta.

Sistem na prikazovalniku med merilniki prikazuje podatke o hitrosti, ki jo mora Slovenska Hidria Avto Slovenska Hidria je olajšala življenje voznikom dizelskih avtomobilov

Iz Hidrie so sporočili, da z novim sklenjenim poslom spadajo med najbolj inovativna in posledično najkonkurenčnejša podjetja na svetu. Ta status utrujejjo tudi s stalnimi vlaganji. Tako bodo v naslednjih nekaj letih v inovativni razvoj vložili preko 50 milijonov evrov in več kot 100 milijonov evrov v nove visokotehnološke proizvodne kapacitete.

Cerar na otvoritvi Hidriine proizvodnje v Kopru Nove zaposlitve Avto Hidria v Kopru zagnala novo robotizirano proizvodnjo

Hidria | Avtor: Hidria Hidria

BMW bo za njih uporabil posebno, dodatno izboljšano platformo, imenovano CLAR (CLuster ARchitecture). Ta je sestavljena iz izredno močnega jekla, aluminija in ogljikovih vlaken, je lažja od predhodnih, z njo pa BMW še dodatno izboljšuje učinkovitost svojih hibridnih in električnih vozil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.