Avto
1 ogledov

Video: Zaradi SMS umrli štirje ljudje

Žurnal24 main
"James, moji prijateljici si všeč ..." Sporočilo, natipkano med vožnjo, ki je vzelo štiri življenja.

Da je telofoniranje, branje ali celo pisanje SMS sporočil med vožnjo zelo nevarno početje, strokovnjaki za varnost opozarjajo že dlje časa.

Mlad voznik, ki med vožnjo piše SMS, ima za 35 odstotkov slabše reakcije, s starostjo se reakcijski čas še poveča, zato je uporaba mobilnika za volanom enako nevarno kot pitje alkohola. Vseeno pa kar polovica mladih britanskih voznikov do 24 let med vožnjo uporablja telefon, dokazuje raziskava, ki bi, če bi bila narejena v Sloveniji, dala verjetno zelo podobne ali še slabše rezultate.

Zato so v Veliki Britaniji pred kratkim posneli film, ki želi kar najbolj realistično prikazati smrtonosne posledice nepozorne vožnje. Mlada voznica Cassie med vožnjo s prijateljicami pošilja SMS sporočilo in zaradi padca koncentracije zapelje na nasprotni vozni pas. V trčenju večih avtomobilov, ki sledi, umrejo štirje ljudje. Je med vožnjo res vredno dvigniti telefon in umreti?

IGRANI VIDEO NESREČE (občutljivejšim ogled odsvetujemo)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.