Avto
8 ogledov

Vozilo za prestrašene tajkune

1/52
Žurnal24 main
Pozabite hummerja, kombat je vozilo, ki bi ga moral imeti vsak tajkun v strahu za svoje življenje.

Ruski tank na štirih kolesih je najhitrejše in eno najvarnejših tovrstnih vozil na svetu.

Kar je civilni hummer za zahodnjaške bogataše, je kombat za tiste, ki so jim pri srcu ruski "tanki". Civilna različica kombata sicer na strehi nima montirane strojnice ali metalca dimnih zaves, a zato ne vzbuja nič manj strahospoštovanja. Avtomobil je napolnjen z raznovrstnim lesenim, usnjenim in tehničnim udobjem, še vedno pa je seveda poudarek na surovosti in zmogljivostih.

Vratolomne hitrosti
Za civiliste je na voljo v dveh različicah, dvovratni in kot štirivratni wagon, ki si ga lahko omislite tudi v podaljšani različici. Odvisno od kupčevih želja kombata poganjajo trije motorji z močjo od 240 kW (340 KM) do 410 kW (550 KM), že najšibkejši V8 pa ga požene do hitrosti 178 km/h.

Varen kot v materinem trebuhu
Od debeline denarnice in strahu je odvisna tudi zaščita pred orožjem, v najbolje opremljeni različici pa zmore vozilo potnike zaščititi pred kroglami do 12,5 kalibra, manjšimi protankovskimi izstrelki in minami. Prav tako je 3,7 tone, kolikor tehta najlažji kombat, težko spraviti s ceste, čeprav se nanj spravite z vlačilcem. Seveda pa zahvaljujoč štirikolesnemu pogonu in 30 cm oddaljenosti od tal zlahka premaguje tudi brezpotja.

Precej varneje se boste na cesti počutili, če boste imeli v žepu vsaj sto tisoč evrov. Glavni kupci tega ruskega stroja so domači oligarhi, Estonci, Savdijci in prebivalci Združenih arabskih emiratov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.