Avto
3183 ogledov

VW: Poleg GTI, GTD in GTE sedaj še ...

Volkswagen I.D. Crozz II Volkswagen
GTI, GTD, GTE ... Sedaj bo Volkswagen vpeljal še eno GT oznako.

Volkswagen bo za svoje hitre modele iz električne generacije ID uporabljal oznako GTX. To so pri nemškem proizvajalcu uradno potrdili za Autocar. 

S tem se bo oznakam GTI, GTD in GTE, ki označujejo športne izvedenek bencinskih, dizelskih in priključnih modelov, pridružila nova, rezervirana za povsem baterijska vozila.

VW ID.3 Vprašali smo Avto Pretipali smo revolucionarnega volkswagna

Črko X sicer mnogi povezujejo predvsem s štirikolesnim pogonom. Pri športnih električnih volkswagnov ne bo nič drugače, saj lahko pričakujemo uporabo dveh elektromotorjev, enega za prednji kolesni par, drugega pa zadaj. Vse skupaj bo gotovo začinjeno z bolj športno postavo in prilagoditvami podvozja ter elektronike. 

Križanec s konceptnim imenom crozz, ki bo verjetno v serijski proizvodnji prevzel ime ID.5, naj bi bil eden prvih z GTX različico. Autocar jo glede na svoje informacije znotraj Volkswagna napoveduje za leto 2021.

Nemci pa naj bi za svoje najhitrejše električne avte imeli v mislih tudi najmogočnejšo črko R. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.