Avto
1098 ogledov

Z 22-kilogramskim F50e voznja se enostavnejsa

Električno kolo
1/8
S-BIKES
Z modelnim letom 2017 se družina S-BIKES predstavlja s kar tremi novimi modeli - električnim gorskim, mestnim in zložljivim kolesom. Novo zložljivo kolo F50e zamenjuje dosedanji smart 01. Je lažje in omogoča prevoz do 65 kilometrov daleč.

Električno kolo je najbolj sodoben trend novih, zelenih, oblik prevoza. Tako kot pri avtomobilih vse boljše baterije tudi kolesom omogočajo večje dosege, druga pomembna komponenta pa je, da postajajo vse lažja, zato bolj okretna, obvladljiva, lažje jih prenašamo ...

“V lanskem letu smo z našim prvim modelom spremenili trende na področju električnih koles. Električnim kolesom smo dali nov zagon," je prepričan Andrej Bogataj, vodja veleprodaje pri podjetju Špan, kjer so lani vstopili na evropski trg z lastno blagovno znamko električnih koles S-Bikes.

Električna kolesa pridobivajo na priljubljenosti

Trg električnih koles je vse bolj konkurenčen, zato so inovacije na tem področju nujne. Sodoben način življenja in gibanja namreč ustvarja nove oblike prevoza. Električno kolo je tako najsodobnejši med njimi. Vožnja poteka enako, kot pri običajnem kolesu. Le da je manj naporna in hitrejša po zaslugi električnega motorja. 

Elektrika je v prvi vrsti namenjena kot pomoč pri kolesarjenju, da lažje, z manj napora premagamo daljše in krajše razdalje, klance, pomagajo pri speljevanju. »Elektrika ni več stvar prihodnosti. Je tukaj in zdaj," pravijo pri ponudniku električnih koles, kjer od treh električnih koles, trekking kolesa, gorskega kolesa, predstavljajo še novost na področju zložljivih koles, to je F50e, ki zamenjuje dosedanji smart 01.

F50e nadgrajuje prednosti predhodnika. Predvsem s sodobnejšo elektroniko in drugimi tehničnimi izboljšavami. Ohišje je iz aluminija, in je zdaj na voljo v dveh barvah – grafitno sivi in biserno beli. Celotno električno kolo tako z baterijo in vso opremo tehta manj kot 22 kilogramov. Samsungova baterija mu omogoča doseg do 65 kilometrov z enim polnjenjem. Kolo ima tudi možnost zmogljivejše baterije ali dodatnega prtljažnika nad zadnjim kolesom. Promocijska cena je 1.049 evrov.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.