Avto
3878 ogledov

Zakaj proizvajalci zakrijejo svoje nove avtomobile?

Škoda scala Škoda
Avtomobili so na prvih fotografijah, ki jih proizvajalci objavijo na spletu pogosto zakamuflirani. Zakaj?

Avtomobilski proizvajalci morajo avtomobile na cesti ali dirkališčih preizkusiti, še preden jih prvič predstavijo javnosti ali novinarjem na posebnih dogodkih kot so avtomobilski saloni. Proizvajalci pri tem skušajo čim bolj zakriti zunanjo obliko vozila, da "paparaci" ali kdorkoli drug ne bi opazil končne oblike. 

Jezni voznik Zakril je celo tablico Avto Mimo radarja s sredincema v zraku in zakrito tablico

S tem ohranijo zanimanje splošne javnosti do uradne predstavitve avtomobila, ko v polnem sijaju zasije pod žarometi. Pogosto gre tudi za predserijske avtomobile, ki jim še pilijo detajle. Pogosto so to prototipna vozila.

BMW prototip | Avtor: BMW BMW

Smart forfour brabus Paparaci Avto Paparaci posneli Revozovega športnika

Pri Mercedesu so že sredi 50-ih let prejšnjega stoletja zakamuflirali svoj skrbno varovani prototip s pontonsko karoserijo, ki je bil naslednik modela 170 S (W136). 

Oplovi motorji euro 6d-TEMP Avto Preizkusili smo Oplov prototip

ko so fotografi avtomobilske revije "Auto Motor und sport" leta 1952 "ulovili" takrat maskiranega mercedesa (prihodnji W120), so fotografijo začinili s parodijo na znano Gethejevo balado. V stilu nemškega pesnika in pisatelja so prihodnjo limuzino označili za Daimlerjevega najmlajšega otroka in tako nevede uvedli izraz v nemški jezik. Za prototip vozil Nemci še danes pogosto uporabijo ta izraz za prototipno vozilo ali predserijski avtomobil, ko se še zakamufliran pojavi pred uradno predstavitvijo.

Pri Renaultu so s prototipi lagune III med testiranji prevozili več kot šest mil | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Škoda scala Avto Škoda svoj novi model primerjala z octavio

Trend so hitro sprejeli tudi drugi proizvajalci vozil, v zadnjih letih pa so avtomobilski proizvajalci uvideli, da je kamuflaža vozil tako privlačna za javnost, da so kar sami, brez pomoči paparacev, začeli objavljati fotografije zakamufliranih predserijskuh vozil. Zadnji dokaz Je Škoda, ki na ta način pripravlja teren za uradno predstavitev svojega najnovejšega modela vozila, ki so ga poimenovali scala.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.