Avto
19 ogledov

Zažigal luksuzna vozila

Goreč avtomobil Žurnal24 main
Nemški policisti so prijeli človeka, ki je iz zavisti v Berlinu zažgal več kot sto luksuznih vozil. Javnost in policisti so na začetku obtoževali politične ekstremiste, izkazalo pa se je, da za vsem stoji 27-letnik.

Moški, ki je v Berlinu v nizu napadov zažgal več kot sto avtomobilov, je priznal, da je to naredil iz zavisti in frustriranosti, so v svojem sporočilu zapisali nemški policisti.

Sedemindvajsetletnik je priznal, da je v treh mesecih zažgal 67 razkošnih avtomobilov, ker je brezposeln in v dolgovih. V napadih, večinoma usmerjenih na draga vozila znamk Audi, BMW in Mercedes-Benz, je zgorelo še 35 vozil, ki so bila parkirana v bližini. "Njegov motiv ni bila politika, pač pa zavist," je priznal predstavnik policije Oliver Stepien, ki je za medije citiral besede požigalca: "Imam dolgove, živim grozno življenje. Tisti z dragimi avtomobili, ki živijo bolje, so si to zaslužili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.