Gorenjska
649 ogledov

Kranj: Minister bo poslušal v Layerjevi hiši

Simon Maljevac Flickr/Vlada RS Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac
V sklopu regijskih obiskov bo jutri, v sredo, 1. marca, prišel v Kranj minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac.

Minister Simon Maljevac je prejšnji teden opozoril, da po raziskavah v Sloveniji urgentno primanjkuje od 10 tisoč do 16 tisoč stanovanj. Stanovanjsko področje je že 30 let zapostavljeno. Trg pa je podivjal in tako mladi plačujejo oderuške najemnine, medtem ko stanovanja niso ne cenovno ne lokacijsko dostopna. Napovedal je, da bodo predstavniki ministrstva v prihodnje obiskali vse stanovanjske sklade, se sestali z župani in nato tudi v okviru javnih prireditev na terenu preverili, kakšne so razmere in katere korake je treba storiti.
Kot smo izvedeli, bo minister jutri popoldne s sodelavci najprej obiskal Mestno občino Kranj, ob 18. uri pa bo gost na javni tribuni, imenovani Minister posluša, ki jo organizira lokalni odbor Levica Kranj v Layerjevi hiši na Tomšičevi 32 v Kranju.

Iz Mestne občine Kranj so sporočili, da se bo minister na sestanku z županom Mestne občine Kranj Matjažem Rakovcem in podžupanom Janezom Černetom pogovarjal o načrtih javne stanovanjske politike, sledil bo podpis pisma o nameri gradnje novega doma starejših v Kranju.

denar za stanovanje NEPROFITNA STANOVANJA Gorenjska Kar 209 upravičencev v Kranju se bo še načakalo KRANJ Gorenjska Več kot 600 novih stanovanj STANOVANJA Gorenjska Ob Savi se bo gradilo Podpis pogodbe, dom upokojencev Kranj, Mestna občina Kranj, Nadja Gantar, Matjaž Rakovec KRANJ Gorenjska Prenovljeno stavbo predali domu starejših STAREJŠI Gorenjska Dnevno varstvo starejših vse bolj pomembno Kranjska iskrica, stanovanja, Kranj KRANJ Gorenjska Novo sosesko naj bi začeli graditi leta 2023 Vrtec KRANJ Gorenjska Že višje cene vrtcev, SDS bi vabila Goloba v dom upokojencev

 

 

Komentarjev 2
  • Grof 03:50 01.marec 2023.

    Sami novi pacienti, pa kje jih najde Golobza vraga, ….