Gorenjska
3592 ogledov

Majdičev mlin zdaj še bolj načenja živce Kranjčanom

Majdičev mlin v Kranju MOK
Kranjska sramota Majdičev mlin je postala tako nevarna za mimoidoče, da je morala občina zapreti cesto, kar povzroča številne težave stanovalcem. Pozivi lastnikom Majdičevega mlina, naj že končno nekaj ukrenejo.

Zaradi varnosti mimoidočih je Komunala Kranj v ponedeljek 5. februarja zaprla Staro cesto ob Majdičevem mlinu ob vznožju Jelenovega klanca v Kranju.

Prejšnji konec tedna so namreč gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj morali posredovati, saj se je porušil del objekta in poškodoval streho in strešno okno na sosednji stavbi. Majdičev mlin, ki je v zasebni lasti, po požaru leta 2022 tako ostaja nevarna ruševina, sporočajo iz Mestne občine Kranj (MOK), kjer so glede tega obvestila gradbeno inšpekcijo.

MOK znova apelira na lastnike (Savski biser, storitve in gradnje, d.o.o.), naj stavbo bodisi porušijo, bodisi ustrezno sanirajo, gradbeno inšpekcijo pa poziva, naj opravi nadzor nad nevarno stavbo, ki bi se ob neugodnih vremenskih razmerah (zmrzal, veter) lahko porušila sama od sebe, kar bi lahko povzročilo veliko škodo.

Majdičev mlin v Kranju | Avtor: MOK MOK

Nesrečne zgodbe še ni videti konca

Kot je znano, je konec septembra 2022 pogorela velika stavba Majdičevega mlina, po požaru pa je ostala ruševina, ki ogroža varnost ljudi in premoženja.

Konec prejšnjega tedna se je porušil del objekta. Poklicni gasilci so iz dela razpadajoče stavbe odstranili zidake, ki so najbolj ogrožali sosednjo stavbo. Del strehe in poškodovano strešno okno so prekrili s PVC folijo. Kot so poudarili na Gasilsko reševalni službi Kranj, so ukrepi začasni in ne preprečujejo nadaljnjega razpadanja stavbe. O tem, da razpadajoča stavba ogroža vse v neposredni bližini, so obvestili tudi policijo.

Ogled kraja je opravila tudi medobčinska inšpekcija, pregled pa je pokazal, da so ostanki stavbe v zelo slabem stanju. Lahko se porušijo, material pada na občinsko cesto. Zaradi nevarnosti za mimoidoče je Komunala Kranj odsek ceste od vznožja Jelenovega klanca do konca Majdičevega mlina morala zapreti. Popolna zapora tega dela ceste bo veljala do odprave nevarnosti zrušitve stavbe na občinsko cesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.