Kaj dogaja
40 ogledov

31. Zimski pohod na Peco

Mariborsko pohorje
Planinsko društvo Mežica v soboto, 9. februarja, vabi na 31. Zimski pohod na Peco.

Pohod je prostega značaja. Pohodniki se na goro podajajo v večjih ali manjših skupinah, samostojno ali v spremstvu lastnih vodnikov. Tistim, ki svojega vodnika nimajo, pa bi si vseeno želeli spremstvo, lahko vodnika po predhodnem dogovoru priskrbi Planinsko društvo Mežica.

Za udeležbo na pohodu je obvezna zimska oprema. Dom na Peci bo na dan pohoda odprt. Za hrano, pijačo bo poskrbljeno.

Pohodnike bodo na poti spremljali člani Gorske reševalne službe Koroška, pripadniki enote gorske policije in planinski vodniki PD Mežica.

Udeleženci pohoda, ki se bodo registrirali v Domu na Peci in bodo imeli na dan pohoda opravljenih deset pohodov bodo prejeli zlato priponko, za sedem srebrno in za štiri bronasto priponko kralja Matjaža. Za opravljeni petindvajseti pohod se bo pohodniku podelil kipec kralja Matjaža. Vsak pohodnik bo, ne glede na število opravljenih vzponov, prejel v dar tudi priložnostno razglednico z motivom zasnežene Pece, ki jo je planinsko društvo izdalo za počastitev jubilejnega pohoda.

Odhod udeležencev pohoda od Doma na Peci nazaj v dolino je predviden med 13:00 in 15:00 uro

Aktualne informacije in navodila bodo dan pred pohodom objavljena na spletni strani Planinskega društva Mežica (www.pdmezica.si).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice