Kaj dogaja
41 ogledov

61. Jazz festival Ljubljana

Get The Blessing na Jazz festivalu Ljubljana Žurnal24 main
V Cankarjevem domu bo med 17. in 20. junijem potekal že 61. Jazz festival Ljubljana, katerega organizatorji opisujejo kot novo realnost, "ki je še vedno lahko osupljiva in presenetljiva".

61. Jazz festival Ljubljana (JFL) bo eksperiment v kreiranju novega, prehodnega koncertnega formata in uresničenje ideje, kako zadržati visoko raven umetniške produkcije, ki podpira tako ustvarjanje umetnikov na eni strani kot občinstva in produkcije na drugi. Festival pa ohranja tudi svoj mednarodni značaj. Tako bodo poleg številnih slovenskih glasbenikov iz svojih matičnih držav z ekskluzivno produkcijo na festivalu nastopili priznani glasbeniki iz Avstralije, Belgije, Bosne in Hercegovine, Italije, Kanade, Nemčije, Norveške, Švice in ZDA.

Program, ki sta ga kurirala umetniška vodja Bogdan Benigar in Edin Zubčević, bo potekal v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma in v Parku Sveta Evrope ter prek spletnih platform. Koncerte v Linhartovi dvorani bo občinstvo lahko podprlo z nakupom vstopnic, ogled dogodkov na distanci (prek spleta in v Parku Sveta Evrope) pa bo brezplačen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

61. Jazz festival gre na distanco! S predrugačeno različico letošnjega festivala želimo zagotovil nove pogoje glasbenega nastopanja s ključnim skupnim elementom: odgovornostjo do glasbenikov/ustvarjalcev, občinstva in kakovostne glasbene produkcije. Program bo potekal v Linhartovi dvorani in v Parku Sveta Evrope ter prek spletnih platform. Koncerte v Linhartovi dvorani bo občinstvo lahko podprlo z nakupom vstopnic, ogled dogodkov na distanci (prek spleta in v Parku Sveta Evrope) pa bo brezplačen. Vabljeni, že čez dva tedna! ✨🎶 ______________________________ The 61st Jazz Festival Ljubljana is keeping distance! With a different version of this year's festival, we want to provide new conditions for musical performance with a key common element: responsibility to musicians/creators, the audience and quality music production. The program will take place in Linhart Hall and in the Council of Europe Park and on some online platforms. The audience will be able to support the concerts in Linhart Hall by purchasing tickets, the events at a distance (online and in the park) will be free of charge. See you in two weeks! ✨🎶

A post shared by Jazz Festival Ljubljana (@ljubljanajazzfestival) on

"Življenje gre naprej in glasba potuje z njim, v spremenjenih okoliščinah je družbena odgovornost postala družbena nujnost. V Cankarjevem domu verjamemo, da sta zagotavljanje pogojev za ustvarjanje glasbe in glasbenikov ter začasni umik glasbe z odrov, na novi format, eden od nujnih predpogojev, ki bo omogočil glasbeno prihodnost. 61. Jazz festival Ljubljana je tako predvsem umetniška akcija, ki ponuja 'jazz na distanci' kot novo, začasno realnost interakcije trojčka glasbenik–produkcija–občinstvo. Nova realnost, ki je še vedno lahko osupljiva in presenetljiva," sta v vabilu zapisali umetniški vodji festivala.

koncert glasba hrup Slovenija Preverite: Odpovedi prireditev kar po tekočem traku
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice