Kaj dogaja
262 ogledov

Kam ta vikend

julijske alpe arhiv Žurnal24 Julijske Alpe, fotografija je simbolična.
Nekaj za sladkosnede, nekaj za gurmane in nekaj za pohodnike. To se dogaja ta vikend.

Že šesto leto zapored bo čokoladni sejem Čokoljana Plečnikovo tržnico v Ljubljani spremenil v sladko središče Slovenije. Čokoholiki in vsi sladkosnedci bodo lahko uživali v ponudbi 60 ponudnikov čokolade in živeli svoje najslajše sanje.

čokolada 20. oktober Kaj dogaja Čokoljana - Festival za vse ljubitelje čokolade

Vitovlje so zaradi svoje sončne lege in naravnih danosti poznane po edinstvenem kostanju maronu, ki je poznan tako doma kot v tujini. Praznik kostanja v Vitovljah, vsako jesen organizira tamkajšnje Kulturno turistično društvo.

Kostanj 20. in 21. oktobra Kaj dogaja Tradicionalni praznik kostanja

V nedeljo, 21. oktobra, bodo v Hudajužni v Baški grapi, Bledu Bohinju Radovljici, Žirovnici, na Jesenicah in v Kranjski Gori organizirani krajši pohodi, na katerih bodo pohodniki prehodili del pohodniške poti okrog Julijskih Alp. Vsi izleti se bodo začeli ob 9. uri.

Osojnica Bled 21. oktober Kaj dogaja Hodimo pot okrog Julijskih Alp

S slavnostnim dogodkom v Štanjelu se je 6. oktobra začel Mesec kraške kuhinje, ki že 22 leto zapored vabi obiskovalce, da se poleg lepot narave naužijejo tudi kulinaričnih dobrot, ki jih ponuja bogata kraška kuhinja. Deset vrhunskih gostincev vabijo s tematsko pripravljenimi jedmi, ki jih združujejo s prvovrstnimi kraškimi vini.

Mesec kraške kuhinje Do 4. novembra Kaj dogaja Uživajte v kraških dobrotah
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.