Kaj dogaja
1276 ogledov

Kam ta vikend

Tolmin
Naj bo vikend v znaku narave in rekreacije.

Priključite se prostovoljcem in sodelujte pri Smaragdni čistilni akciji 2019 v Tolminu. Organizatorji bodo pripravili tudi pijačo in hrano, zato prosijo za predhodno prijavo.

Tolminska korita 5. januar Kaj dogaja Smaragdna čistilna akcija 2019

Sončno vreme in mrzle temperature nas vabijo na smučišča in v gore. Svež sneg, ki nas bo razveselil v naslednjih dneh pa prinaša s seboj tudi nekaj nevarnosti pri gorskih pohodih in smučanju izven označenih prog. Bodite pripravljeni na eno izmed njih in se udeležite tečaja varstva pred snežnimi plazovi v Tržiču. Obvezna predhodna prijava.

Plaz 5. januar Kaj dogaja Tečaj varstva pred snežnimi plazovi

Je ena vaših novoletnih zaobljub več gibanja? Udeležite se 14. Trstenjakovega pohoda, ki ga tradicionalno prirejajo v Gornji Radgoni v spomin na profesorja, teologa, psihologa, akademika in častnega občana dr. Antona Trstenjaka. Pohod bo dolg 15 kilometrov in bo predvidoma trajal med štiri in pet ur.

Hoja v naravi 5. januar Kaj dogaja 14. Trstenjakov pohod Si vaš otrok ali mladostnik želi postati pravi samuraj? V okviru projekta Šola za male samuraje prirejajo tri urni tečaj japonskega mečevanja za otroke in mladostnike. Na tečaju bodo otroci spoznavali osnovne tehnike japonskega mečevanja s Katano, kratkega meča in palice. Poleg tehnik bodo otroci na tečaju spoznali tudi, zakaj je pri mečevanju pomembna samozavest in predvsem zaupati samemu sebi in drugim, osebi s katero vadiš ter kako to povezati z življenjskimi trenutki. Obvezna predhodna prijava do 5. januarja.
Narodni muzej Slovenije Poti Samurajev dan borilnih veščin 6. januar Kaj dogaja Tečaj japonskega mečevanja

Tudi v Budincih se boste lahko udeležili pohoda, in sicer Pohoda trej kralof na Pouti po dolaj, pa bregaj. Sprehodili se boste gor in dol ob mejnih kamnih, kjer je še pred 30 leti stala žična ograja ali ti. železna zavesa na meji z Madžarsko. Nato se bo pot nadaljevala proti severu in Andovcem, kjer vas bodo ob Malem Triglavu in hiši rokodelstva pričakali Andovčani z okrepčilom. Pohod boste po 12,4 km zaključili s toplim obrokom ob vaško gasilskem domu v Budincih in se veselili ponovoletnega druženja.

Pohodniški čevlji 6. januar Kaj dogaja Pohod trej kralof na Pouti po dolaj, pa bregaj

Kdor si želi še malo prazničnega vzdušja ga bo lahko do 6. januarja našel med drugim še v Mozirskem gaju, kjer bodo v nedeljo ugasnile luči 3. Božične bajke, na Grajskem prazničnem sejmu na Ljubljanskem gradu in v Ledenem kraljestvu na portoroški obali.

Novo leto 2017 do 6. januarja Kaj dogaja 3. Božična bajka Slovenije Ljubljana lučke bozic Do 6. januarja Kaj dogaja Grajski praznični sejem drsanje drsalke do 6. januarja Kaj dogaja Ledeno kraljestvo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.