Kaj dogaja
726 ogledov

Ljubljana v znaku džina

gin džin
Ljubljanski teden džina spominja na prezrto naravno bogastvo Slovenije.

Ekipa, ki stoji za Odprto kuhno, je priklicala v življenje še eno zgodbo vrhunskih okusov in žlahtnih pijač. Pod enotno blagovno znamko Brina je namreč združila tri novosti na področju kulinaričnih dogodkov: Ljubljanski teden džina, Ljubljanski festival džina in prvi ljubljanski džin koktajl Brina.

Ljubljanski teden džina se je v začetku tega tedna prvič predstavil z dogodkom v Ateljeju, kjer so izjemni kuharji pripravili jedi, ki so jih navdihnili džin in njegove sestavine. Poleg tega pa je bil prvič na voljo tudi ljubljanski džin koktajl Brina, ki ga je zasnoval sommelier Gašper Čarman.

Gramofonske plošče Dogodki Kaj dogaja Kam ta vikend

Džin revolucija že prevzela Slovenijo

V okviru Ljubljanskega tedna džina je 18 lokalov v svojo ponudbo umestilo koktajl Brina – to so As Aperitivo, Atelje, Centralna postaja, Čin Čin, EK Bistro, eVino, Fétiche Bar, Figovec, Lepa Žoga, Magda, Pivnica Lajbah, Pop's Place, Pritličje, Slovenska hiša, TaBar, Tozd, Vander in Vinoteka Movia. "Odziv ljubljanskih gostincev na našo pobudo je res izjemen, še posebej pa smo veseli podpore Javnega zavoda Turizem Ljubljana. Vse skupaj nam daje vedeti, da smo s projektom in z našimi prizadevanji za promocijo slovenske kulinarike na pravi poti," je dejal Lior Kochavy iz ekipe Odprta kuhna.

Slovenski džin navdušuje daleč naokrog

gin džin | Avtor: Profimedia Profimedia
"V naši vasi je destiliranje tradicija, mene sta tega učila nona in oče in še danes 'kuham' v starem nonovem kotlu. Ko sem se odločil, da dokončno pustim službo in se posvetim le destiliranju, sem želel ustvariti džin, ki bo poklon našemu brinu, naravnemu bogastvu Slovenije, katerega pomena se slabo ali sploh ne zavedamo. Zato sem se tudi pridružil projektu Brina, saj verjamem, da bodo dogodki v njenem okviru pripomogli k promociji slovenskega brina in slovenskih destilarjev," pravi Erik Sarkič, ustvarjalec enega najboljših džinov v Sloveniji.

Ljubljanski teden džina bo potekal še do ponedeljka, 26. novembra, spomladi 2019 pa bo v Ljubljani potekal še Festival džina Brina, ki bo na enem mestu združil vse domače destilarje džina, v Ljubljano pripeljal svetovne džin zvezdnike ter vse skupaj začinil z dobro glasbo in gurmanskimi domislicami slovenskih kuharskih mojstrov.

Hrana sol 5. do 30. november Kaj dogaja November Gourmet Ljubljana
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.