Kaj dogaja
50 ogledov

Noč kratkih filmov

kino Profimedias
Na najkrajši dan v letu Mestni Kino Metropol v Celju že petič vabi na Noč kratkih filmov.

Peta noč kratkih filmov: »Koliko kratkih filmov torej lahko spraviš v najdaljšo noč?« Na zimski solsticij, 21. decembra 2018, bo sonce vzšlo ob 7:34 uri, zašlo pa ob 16:42 uri. Dan bo dolg le 9:08 ur. Lunin koledar pravi, da je to slab dan za zabave, prošnje, umske dejavnosti in ljubezen.

Ne glede na to, pa se bo na ta dan izkazala privrženost do kratkega filma, ki si je v zadnjih letih nabral veliko novega, predvsem mladega občinstva. Na pobudo Slovenskega filmskega centra bodo peto leto zapored izbrane kinodvorane preplavili kratki filmi. Najkrajši dan ali najdaljša noč (Le jour le plus court) se je leta 2011 začel v Franciji, ravno tako na pobudo njihovih osrednjih filmskih inštitucij.

polna luna 22. december Kaj dogaja Nordijski pohod ob polni luni

V Mestnem kinu Metropol si bodo ogledali izbor najboljših filmov z letošnjega Festivala kratkega filma Ljubljana FeKK:

VRZEL / Ana Trebše / 24' / Slovenija, Srbija, 2018
Klara se po koncu dolgoletne zveze seli na svoje. Z bivšim ohranjata prijateljske stike z občasnimi telefonskimi klici. Ko pa Klara zasledi sled nove ženske v Juretovem življenju, jo potegne v vrtinec zasledovanja, dvomov v svojo odločitev in vase.

LOVETTOVI / Igor Bezinović /17' / Hrvaška, 2018
Spoznajte gospo in gospoda Lovett, nagrajena perfomerja pred spletno kamero, poslovneža in ljubitelja živali, ki rada zabavata internetno občinstvo. Po svojih najboljših močeh se trudita, da jima pride vsak dan, k temu pa spodbujata tudi svoje oboževalce.

NAJTOPLEJŠI DNEVI POLETJA / Maša Šarović / 22’ / Srbija, 2017
Mlad par živi pri njegovih starših. Razočarana, ker ne moreta skrbeti sama zase, se prepirata. Med enim od prepirov se ona odloči, da se mora nekaj spremeniti.

Vstop je prost!
Maribor December Kaj dogaja Čarobni december v Mariboru
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice