Poznate občutek nejevolje, ko nenadoma zmanjka plina v jeklenki, vaše kosilo pa je komajda na pol skuhano?
Če imate poleg plinskega štedilnika na voljo še električno ploščo, vas ta lahko deloma reši iz
zagate, pa vendar. Zakaj bi po nepotrebnem zapravljali čas s kupovanjem plinskih jeklenk, če lahko
izberete odlično alternativo – indukcijo. Poleg tega, da so indukcijska kuhališča izredno varčna in
preprosta za uporabo, imajo tudi številne druge prednosti:
- Hrana, ki jo v posodi postavite na indukcijsko ploščo, se v primerjavi z drugimi štedilniki bistveno hitreje segreje, pri čemer prihranite ogromno časa.
- Vas skrbi poraba električne energije? Potem vas lahko potolažimo, da so indukcijske plošče izredno varčne, saj porabijo skorajda polovico manj električne energije kot običajna kuhališča.
- Medtem ko se okolica plinskih in električnih kuhališč precej segreje, se površina okrog posode na indukcijskih ploščah segreje le minimalno. Posledično to pomeni, da se morebitna raztresla hrana na ploščo ne prismodi. Očistite jo lahko enostavno, tako da jo zgolj obrišete z mokro krpo.
- Ko indukcijsko kuhališče izklopite ali iz njega odstavite posodo, se izredno hitro ohladi. Tako je bojazen, da bi se hrana prevrela, popolnoma odveč, in kar je še pomembneje – ni strahu, da bi se pomotoma opekli. Če imate majhne otroke, ste odtod lahko brez skrbi, da bi se jim kaj zgodilo, medtem ko so sami doma.