Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Za kosilo nabodala po azijsko

Z večerjo si pripravite sadno solato. Žurnal24 main
Pa smo začeli. Danes so na jedilniku zelenjavni kruhki za zajtrk, nabodala po azijsko za kosilo in sadna solata za večerjo. Preprosto, okusno in zdravo.

Ste se danes že pretegnili? Če še ne, to storite sedaj. Ker je danes prvi dan diete, se začnite več gibati. Za začetek bo dovolj 20 minut hoje, torej se lahko odpravite na večerni potep po mestu, kljub mrazu seveda, le dobro se oblecite. Pred spanjem si privoščite manjšo masažo – z rahlim pritiskanjem s krtačo masirajte v smeri proti srcu. Pa uspešen dan.

Zelenjavni kruhki:

Za en obrok potrebujete:
4 majhne češnjeve paradižnike
polovico majhne paprike
baziliko
50g puste skute
sol, poper
veliko polnovredno štručko, ali dva manjša kruhka
žico paradižnikove mezge
4 solatne liste

Paradižnik in papriko operite in ju narežite na koščke, baziliko sesekljajte in vse primešajte skuti. Začinite s soljo, poprom, lahko dodate tudi ščepec mlete paprike. Kruhek razpolovite in ga namažete z malo paradižnikove mezge, nanjo položite solatne liste in nato na debelo namažete pripravljen namaz. Namaz si lahko pripravite vnaprej in ga vzamete seboj v službo.

Nabodala po azijsko:

Za en obrok potrebujete:
100g svinine, vegetarijanci namesto mesa uporabite bučko
30 g polnovrednega riža
100 ml čiste zelenjavne juhe
majhno rdečo papriko
majhen por
majhen strok česna
1 žlico sojine omake
sok grenivke ali limone
1 žličko repičnega olja
1 žlico jabolčnega kisa
1 žličko paradižnikove mezge

1. Olupljen in stisnjen česen gladko umešajte z sokom grenivke (ali limone), sojino omako, paradižnikovo mezgo, oljem, kisom in kokosovo smetano (lahko jo zamenjate za navadno). Meso narežite na koščke in ga 30 minut marinirajte.
2. Riž približno 25 minut dušite na šibki vročini.
3. Pečico segrejte na 250 stopinj. Papriko razpolovite, očistite in narežite na poljubno velike kose, enako storite s porom.
4. Meso in zelenjavo izmenično nabodite na nabodalca. Pripravljena nabodala pecite na zgornji polički pečice približno 15 min. Marinado na močni vročini pokuhajte in jo skupaj z rižem servirajte k nabodalom.

Za večerjo si pripravite sadno solato. Poljubno narežite izbrano sadje, vse razen banan. Solato lahko posujete z mandeljni.

Čez dan lahko malicate sadje ali en manj masten mlečni izdelek (jogurt, pinjenec, skuta). Popijte vsaj liter in pol vode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.