Magazin > Bizarno
4311 ogledov

25 let kasneje ugotovili, ali bi Jack s Titanika lahko preživel?

Titanik
1/4
Profimedia
James Cameron je preizkusil to teorijo!

V novi enourni oddaji na NatGeo z naslovom Titanic: 25 Years On je želel režiser James Cameron enkrat za vselej ugotoviti, ali bi Jack Dawson lahko preživel potop najbolj slavne ladje na svetu, če bi mu Rose odstopila košček vrat, na katerih je ležala.

Z dvema kaskaderjema je v nadzorovanem laboratorijskem okolju poustvaril celotno situacijo. Kaskaderja sta bila enake višine in teže kot igralca (Leonardo DiCaprio in Kate Winslet) in sta preizkusila več modelnih situacij, kjer sta bila oba na "raftu" ali le delno potopljena v vodo. "Končna razsodba: Jack bi lahko živel," priznava Cameron. 

"Vendar obstaja veliko spremenljivk, saj nismo mogli simulirati adrenalina in vseh tistih stvari, ki so takrat vplivale nanju. Jackovo preživetje bi lahko bilo za ceno njenega življenja. Na podlagi tega, kar vem danes, bi zmanjšal kos lebdečega lesa, da ne bi bilo dvoma," je še dodal Cameron. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice