Magazin > Bizarno
6453 ogledov

Bizarne reči, ki so jih Slovenci pošiljali v tujino

Baterijska reja kokoši Profimedias
Slovenci in sosedje so želeli v tujino poslati tudi žive piščance, cement in klobase.

Podjetje Eurosender, spletna platforma za logistične storitve, je pripravilo seznam najbolj bizarnih in zabavnih predmetov, ki so jih njihovi uporabniki poskušali poslati v tujino v letu 2018. Večina tovrstnih naročil so oddali uporabniki z naših koncev Evrope, je sporočilo podjetje. "Hitro smo ugotovili, da nekatera zanimiva vprašanja in naročila iz Hrvaške, Bolgarije, Poljske, Češke, Slovaške in Slovenije niso zgolj osamljeni primeri, ampak so v resnici del tukajšnje kulinarike in kulturnih navad," pojasnjuje Tim Potočnik, direktor in soustanovitelj Eurosenderja.

Krvavec Video! Magazin Mladi Prešiček z vročo Slovenko na Krvavcu smučal v kopalkah
 
Poleg številnih naročil za pošiljanje alkoholnih pijač, ki jih je po besedah Potočnika "več deset na dan", so se na seznamu znašli tudi živi piščanci (Hrvaška-Irska), replika avtomatske puške AK-47 (Slovaška-Češka) in torba z dvanajstimi seks igračami in angleškim čajem (Češka-Švedska).
 
Med še posebej zanimivimi pošiljkami iz Slovenije pa Potočnik izpostavlja naročilo za transport srednjeveškega viteškega oklepa (v Francijo), dveh vreč gnojila (v Veliko Britanijo), zamrznjenih rakov (v Belgijo) in 20 steklenic žgane pijače (v Veliko Britanijo) – vsa povpraševanja so prišla s strani fizičnih oseb. "Nekoga je celo zanimalo, ali lahko iz Avstrije v Slovenijo pripeljemo pepel pokojnega sorodnika. A nismo prepričani, če ni šlo zgolj za poskus potegavščine," se spominja Potočnik. 
Bizarno Magazin Na tej fotografiji ne poljublja dedek vnukinje, ampak mož ženo!
 
Pri Eurosenderju opozarjajo, da seveda niso vsi predmeti primerni za pošiljanje. "Sveža hrana in tekočine, recimo, niso dovoljeni v mednarodnem logističnem sistemu. Enako seveda velja za žive živali. Priporočamo, da takih stvari ne pošiljate, ker jih kurirske službe lahko vrnejo nazaj ali pa celo uničijo," še svetuje Potočnik.

Bizarno | Avtor: Eurosender Eurosender

Komentarjev 1
  • Avatar vec
    vec 07:27 03.marec 2019.

    Slovenci so slovenci, sosedje pa sosedje, gospod novinar bi se mogoče počuti tako ker pač korenine nekje dom drugje pa domotožje ipd. Tako da ne gre za ISTI narod, tako da v bodoče bo treba izpilit pisunstvo do te mere da ne bo zavajanj.

Sorodne novice