Magazin > Bizarno
42931 ogledov

Slovenka svoje jajčece oplodila s pasjim spermijem

Maja Smrekar
1/3
facebook
Umetnost nima meja.

Intermedijska umetnica Maja Smrekar je v sklopu umetniškega projekta ARTE_mis predstavila prav poseben projekt – svoje jajčece je oplodila s pasjim spermijem. Dovolila je, da so ji odstranili eno jajčece, ki so ga kasneje v laboratoriju združili s pasjim spermijem.

Do oploditve ni prišlo, kot piše avstrijski portal nachrichten.at, saj je šlo za somatsko oziroma vegetativno celico iz katere niso mogle nastati spolne celice. Nastala je nekakšna hibridna celica, iz katere v praksi ne bi moglo nastati bitje, ki bi bilo križanec med psom in človekom.

Maja je s podobnimi projekti že šokirala, a še nikoli ni šla tako daleč. Med projektom K-9 je izumila vonj, ki je bil mešanica njenega in pasjega serotonina (amin, ki ima vlogo tkivnega hormona in živčnega prenašalca; znan tudi kot hormon sreče).

Komentarjev 12
 • Onlytime 20:34 12.oktober 2017.

  Kuj nekaj... in v čem je poanta? Saj se menda ja ne mislimo pariti s psmi! Čemu služi ta raziskava? Ljudje božji,kam plovemo?

 • Avatar križar
  križar 17:09 12.oktober 2017.

  Jebi ga na druga način ni mogla ustvart pozornosti medijev in folka,zdej samo še čakamo lahko na to,da se iz tega rodi pasji izRODEk?

 • Majazmaja 14:55 12.oktober 2017.

  Provokacija. Tega ne izvaja noben javni zavod, lahko edino kakšen privatni. V privatnem je morala pa ogromno plačat, za kar pa dvomim, da si neka kvazi umetnica lahko privošči.