Magazin > Film & Glasba & TV
12796 ogledov

Ganljivo: Hči našega pevca razume, da je njen "bratec šel med zvezdice"

gregor bezenšek Osebni arhiv
Glasbenik Gregor Bezenšek pripravlja nov koncert.

Usoda sinčka glasbenika Gregorja Bezenška, Viljema Julijana, je ganil Slovenijo. Malček je namreč lani po boju s hudo boleznijo umrl. Bezenške in njegova žena sedaj svojo energijo usmerjata tudi v sklad, ki sta ga odprla sinu v čast in s katerim želita pomagati otrokom, ki so zboleli za redkimi boleznimi.

Naslednji koncert bo 7.2. v centru kulture Španski borci. Glasbenik je koncert naslovil »Še živim« po svoji istoimenski skladbi, ki jo je napisal v obdobju, ko se je boril za življenje svojega sina Viljema Julijana, ki je dočakal le dve leti in pol.


Kako vam glasba daje moč, da zmorete?
Glasba je moje življenje, moje vesolje in moja ljubezen že od otroštva. Na svoji glasbeni življenjski poti sem prehodil že mnogo hribov in dolin. Sem glasbenik po izobrazbi in po duši. Zame je glasba kot zrak, brez katerega ni življenja. Pesmi in skladbe z vsem srcem ustvarjam že 30 let in vedno odsevajo to, kar v nekem trenutku čutim. Prav tako jaz pravim, da je glasba naravno zdravilo brez negativnih stranskih učinkov in najlažje svoja čustva že od nekdaj izrazim skozi glasbo. Kadar mi je hudo in neskončno pogrešam Viljema Julijana, se usedem za klavir ali kitaro in napišem skladbo. Učinek je tak, kot da bi izjokal milijon solza. Ko se srečava v raju, My Eternal Love oz. Večna ljubezen, Pravljica za princa in balerino, Še Živim in mnoge druge skladbe sem napisal v tem najtežjem, najtemnejšem obdobju življenja, za Viljema Julijana. Hvaležen sem za te skladbe, saj so v njih za vedno zapisane melodije neskončne ljubezni, ki jih čutim do svojega sina. In vsakič, ko skladbe izvajam, imam občutek, kot da je Viljem Julijan z mano, ob meni in da še kako živi! Na ta način me glasba povezuje s sinom, ki ga neskončno pogrešam in mi s tem daje tudi moč.

Kaj vama pomeni, da sta z ženo povezana tudi na glasbenem področju?
Ko sva bila z Nino skupaj že kar nekaj let, nisem vedel, da Nina poje, da ima tako lep glas in izreden posluh. Začelo se je tako, da sem nekega dne napisal nežno skladbo za ženski glas. Moja mama Ksenija je predlagala, da naj Nina odpoje to skladbo. Sprva sem bil zelo skeptičen, saj Nina nikoli ni zares pela, skladba pa je bila v razponu precej zahtevna. Šla sva v studio in takoj, ko je Nina začela peti, sem ostal odprtih ust. Zahtevno skladbo je odpela v prvem poskusu, brez napak. Skupaj z mano so tudi vsi moji prijatelji in člani benda navdušeni nad njenim glasom in petjem. Ko se v življenju odločiš za ljubezen, se dogajajo čudeži, če tako rečem. Če v življenju vlagaš v odnos in ljubezen, se ti v življenju vrneta ta odnos in ljubezen. Vedno sem si želel, da bi imel za življenjsko sopotnico glasbenico. In tako sva sedaj tesno povezana tudi na glasbenem področju. Nina je redna članica moje spremljevalne skupine BigLights Band, skupaj pa pojeva tudi nekaj skladb v duetu.
Ko mož in žena lahko ustvarjata skupaj na vseh življenjskih področjih in se v vsem brezpogojno podpirata, je to nekaj zelo močnega in hkrati zelo lepega.

Kako je hči prenesla izgubo bratca?
Ella Vita je življenja polna, nežna, čuteča in hkrati zelo zabavna, zgovorna prvošolka. Z Nino jo imava neskončno rada. Razveseljuje in osvetljuje naju vsak trenutek, ki ga preživimo skupaj. Izguba bratca, ki ga je imela najraje na svetu, je bila zanjo zelo boleča. Ko ji je hudo, ji z Nino dovoliva, da izjoče svojo bolečino in ji dajeva podporo v vsakem trenutku, da izrazi vse, kar ji leži na srcu. Tudi zato ima danes v sebi manj jeze in več nežnosti ter ljubezni. To je naš čudež. Bratca neizmerno pogreša in to večkrat pokaže na različne načine. Želi si, da bi se lahko nekoč zopet z njim igrala. Ko ji je zelo hudo, vzame k sebi plišasto žirafico, ki nas vse spominja na Viljema Julijana, in jo pocarta. Hkrati pa se zaveda in razume, da je bratec šel med zvezdice ter da jo sedaj čuva od tam zgoraj nekje iz vesolja.

Ima tudi Ella rada glasbo?
Ella Vita zelo rada pleše, zelo blizu ji je balet, nadvse rada tudi poje in ima zelo rada dojenčke ter otroke. Pravi, da ko bo odrasla, bo pevka in vzgojiteljica. Očitno gre po najinih stopinjah, kar naju zelo veseli. Jaz ji pravim moja balerina.
Glasba ji je položena v zibelko in z glasbo živi oziroma odrašča že od njenega rojstva. Nastopa tudi v nekaterih mojih videospotih. Večkrat pa tudi nastopi z mano na odru in zapleše balet na kakšno od mojih skladb. Tokrat bo 7.2. v Ljubljani zaplesala kot baletka na skladbo Pravljica za princa in balerino, ki  je posvečena prav njej in njenemu bratcu.
 

Komentarjev 2
  • barsoba 17:06 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • rocono 08:20 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice