Magazin > Film & Glasba & TV
192 ogledov

House: V Ljubljano prihaja skrivnostni borec za Afriko!

Hyenah Promo
27. decembra v Ljubljano v sklopu dogodkov SISA prihaja skrivnostni Hyenah, ki svoje identitete ne razkriva, toliko bolj zgovorna pa je njegova glasba ...

Vsem poznan Berlin, Detroit, London in Chicago, a zibelkam elektronske plesne kulture se je v zadnjih letih na globalnem zemljevidu svežega zvoka pridružila tudi Južnoafriška Republika, velesila afro-housa.

Afro-house je mešanica na zahodu razvitega housa z afriškimi glasbenimi vzorci, odzvanja pa kot kwaito (ki se napaja tudi v starošolskem zvoku Frankieja Knucklesa), tribal, deep in soulful house, z značilnimi afriškimi primesmi. Afrika je nenazadnje zibelka človeštva in glasbe, tam se posredno in neposredno napajajo praktično vsi sodobni glasbeni žanri, afriška glasbena identiteta pa najbolj odzvanja v zvokih tolkal, plesnih ritmih in značilnih vokalih. Praporščak novega afro-housea je Black Coffe, eden od novih kraljev Ibize, na njegovi misiji pa mu sledijo tudi mojstri kot so Clue De Song, Black Motion, Shimza, Enoo Napa in Hyenah, in prav slednji v okviru dogodkov SISA konec meseca prihaja v Ljubljano. 

SISA je serija afro-house zabav, ki si je ime sposodila pri besedi "sisu" oz. izjemen, kot prvega gosta pa je v najbolj priljubljeno ljubljansko klet privabila težkokategornika in eno od Traxsourcevih imen leta 2016. Hyenah je obraz in motor serije Rise v berlinskem Watergatu, edini mesečni afro-house rezidenci.

27. decembra v K4 bo gosta na velikem flooru uvedel Sisin rezident Urban Pfeifer, ki je izkušnje za mešalko nabiral rudi na festivalih Sonus in Barrakud, kjer je vrtel ob boku težkokategornikov, kot sta Ben Klock in Sonny Fodera. Manjšemu plesišču poveljujeta izkušeni kapitan Paolo Barbato, italijanska house ikona in rezident Ambasade v njenih zlatih letih, ter neutrudni domači producent Stanny Abram.

Hyenah | Avtor: Promo Promo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice