Magazin > Film & Glasba & TV
18265 ogledov

Kobalu davkoplačevalci v desetih letih v žep lepo vsoto denarja

nina osenar, boris kobal Dejan Nikolič, RTVS
Toliko denarja je RTV Slovenija v desetih letih izplačala igralcu in režiserju Borisu Kobalu.

Glede na očitke Saša Hribarja, da je Boris Kobal za "slabo oddajo" na TV Slovenija prejemal bogata izplačila, smo preverili, za kako visoke zneske je šlo.

Radijec in televizijec Sašo Hribar je prejšnji teden v oddaji Argument na Planet TV namreč podal kritiko tudi na televizijsko delo igralca in režiserja Borisa Kobala, za katerega se je v zadnjem mesecu izkazalo, da je na razpis Celjskega gledališča za izvirno komedijo prijavil plagiat italijanske komedije La Prova generale.

Svetlana Makarovič Magazin Makarovičeva nad Kobala: "Barabe se vračajo kot herpes"

"Takrat je prvič vodil oddajo v najbolj gledanem terminu Ne se hecat. Že takrat je to mejilo na slab plagiat trideset let stare italijanske oddaje, kjer je star, ostarel in šarmanten voditelj, ob njem pa punčka, ki ni možgansko dorasla svojemu vzorniku. Kobal je delal slabo in na to smo večkrat opozoril. Spraševali smo se, kako je mogoče, da človek v teh letih dela tako nizkotno, tako proti gledalcem in vsem zaposlenim? Odgovor je zelo preprost. Če imaš slabo oddajo in slabo vodenje ter si za to bogato nagrajen, zakaj bi to spreminjal," je bil oster Hribar.

V zadnjih desetih letih, torej od leta 2009, je Boris Kobal od RTV Slovenije za različne oddaje prejel skupno 20 nakazil, v vrednosti 104.461,15 evrov bruto. 

Boris Kobal Plagiat Slovenija Kobala bodo kazensko ovadili

Boris Kobal je za oddajo Ne se hecat, ki jo je vodil v družbi Nine Osenar, odgovorni urednik razvedrilnega programa je bil takrat Mario Galunič, leta 2015 od RTV Slovenija dobil izplačilo v višini 13.750 evrov bruto, a to ni bil najvišji znesek v zadnjih desetih letih, ki ga je Televizija izplačala Kobalu. Največ je zaslužil leta 2012, in sicer 22.685 evrov bruto za oddajo Moja Slovenija. Podobna zneska je za dotično oddajo dobil tudi leta 2013 (21.513) in 2014 (21.924). 

Boris Kobal | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V zadnjih treh letih je Kobal iz naslova RTV Slovenija prejel še sedem manjših nakazil, od 150 do dobrih 600 evrov. V zadnjih desetih letih, torej od leta 2009, je od RTV Slovenije za različne oddaje prejel skupno 20 nakazil, v vrednosti 104.461,15 evrov bruto. Največ je zaslužil z oddajo Moja Slovenija, dobrih 66 tisoč evrov, in oddajo Ne se hecat, dobrih 13 tisoč evrov. 

Boris Kobal | Avtor: RTV SLO RTV SLO

 

Komentarjev 8
  • maresem 16:58 29.januar 2019.

    A ta rdeči lopovski pezde še ni na Dobu?

  • Avatar jezeran
    jezeran 12:01 29.januar 2019.

    zelo malo kulturnikov živi na svoj račun, u glavnem so to pijavke, ki živijio na račun proračuna preko ministrstva za kulturo, javnih agencij ali pa RTV-ja. Sedaj ko je hotel minister narediti red na Ministrstvu za kulturo so se začeli ...prikaži več pa kvazi protesti za ohranitev njihove lenobe

  • zag 11:33 29.januar 2019.

    pa človk mora od nečesa tut žvet

Sorodne novice