Magazin > Film & Glasba & TV
46532 ogledov

Zgodovinska zmaga Slovenije, veliki favoriti v šoku

Exatlon
1/11
Planet TV
Poročilo iz Dominikanske republike. V mednarodnem spopadu v športnem šovu Exatlon je slavila Slovenija. Mehičani po porazu v šoku.

V najbolj zahtevnem resničnostnem šovu na naših malih ekranih, Exatlonu, se je v mednarodnem spopadu naših gladiatorjev s tekmovalci iz Mehike pokazalo, da v tem šovu nista pomembna le fizična pripravljenost in čustvena stabilnost pod stresom, temveč tudi bojevito srce. Ekipi Jadran in Triglav sta tokrat združili moči in se borili za skupen cilj ter uspeli. Nasprotnike so premagali z 10 proti 7 in pokazali, da ni pomembno, kdo pred tekmo velja za favorita, ampak katera skupina se zna v ključnih trenutkih zbrati in podpreti drug drugega.

Tekmo smo si lahko v Dominikanski republiki ogledali tudi trije novinarji iz Slovenije. Tekmovalci so se spopadli na poligonu Mesto Exatlon. Vsi tekmovalci bivajo v istem naselju, ki  je tako veliko, da se njihove poti nikoli ne križajo. Tako so se prvič ugledali na prizorišču dvoboja, ki se je snemal kar 5 ur. Sem je pripotoval tudi znani mehiški komentator, glas njihovega Exatlona, Antonio Rosique, ki je v uvodnem govoru pohvalil slovenske športne junake, spomnil na Luko Dončića in vse olimpijske medalje, ki jih je Slovenija tekom let osvojila. A sladke besede so se tik pred začetkom dvoboja spremenile v bojni klic, ki je še dodatno podžgal Mehičane, ki so kot veliki favoriti že od samega začetka pokali od samozavesti,saj še nikoli v zgodovini teh dvobojev niso izgubili. 

Mehika šov snema že pet let, nekateri tekmovalci pa so se zanj pripravljali tudi leta. Popularnost oddaje se lahko v tej državi primerja s popularnostjo nogometa. Na poligon so Slovenci prišli dobro razpoloženi. 'Mi Slovenci,' so vzklikali, ko so se približevali svojim tekmecem. Mehičani so bili dobro oboroženi z navijaškimi himnami, s katerimi so se glasno borili in provocirali našo ekipo, a njihovo neprekinjeno skandiranje naših junakov ni spravilo ob živce. Takoj so povedli s 3 proti 0. Za naše barve so se borili Franko, Andrei, Samo, Jan, Marko, Alen, Igor, Lara, Marjanca, Eva, Pina in Vanja. Na sredini tekme je prišlo do izenačenja 7:7, a Mehičani nikoli niso prevzeli vodstva. Zadnjo točko je ekipi priboril bojevnik Samo, ki se je moral na poligonu dvakrat dokazati. Prvič se mu je zgodila velika napaka, saj se je v vrteči vratih namesto 4-krat zavrtel 5-krat. Časa pa ni izgubljal le z dodatnim krogom, ampak so se vrata zaradi tega tudi zataknila. V drugo je obdržal mirno kri in Mehičanom zadal smrtni udarec. 

Veselje naših, ki so svojim tekmecem športno zaploskali, je bilo veliko. "Vzdušje pri naših je bilo noro. Ko Slovenija združi moči, vedno zmagamo," je za Žurnal24 po koncu tekme povedal izvršni producent Darej Šömen in dodal, da je bila žalost v Mehiški ekipi velika. "Mehika je prvič izgubila. Bili so šokirani, a so zmago sprejeli športno." Veselila pa se ni le naša ekipa in vsi Slovenci na prizorišču, ampak tudi nekateri tuji člani ekipe, ki so z dvignjenimi rokami in nasmehom na obrazu drveli mimo sedežev novinarjev in nam čestitali. Zmaga ekipe, ki je veljala za mnogo šibkejšo, je presenetila vse, najbolj pa močno favorizirane poražence, ki so bili po naši zadnji padli kocki vidno šokirani. Za nagrado so zmagovalci prejeli bogato večerjo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice