Magazin
30 ogledov

Koliko ženske zapravijo za otroka

Victoria Beckham, Harper Flynet
Nova raziskava je pokazala, da vse več mam raje kupuje obleke za svojega otroka kot zase. Kar 94 odstotkom žensk je otroška garderoba pomembnejša od lastne.

Očitno niso samo zvezdnice tiste, ki veliko zapravijo za garderobo svojega malčka. Vse več navadnih smrtnic gre namreč po njihovih stopinjah, saj za svoje otroke zapravijo več kot zase. Nova raziskava je pokazala, da bi kar tretjina mamic brez premisleka za otroški modni kos odštela približno 120 evrov, pa čeprav ga bo mali nadobudnež kmalu prerasel. Približno 15 odstotkov mater je priznalo, da se zgledujejo po zvezdniških mamah, največkrat po Victorii Beckham, ki svojo hčerkico Harper razvaja z najboljšimi modnimi kosi. Posledično se, kadar zapravljajo zase, skoraj polovica mam počuti krive, pa čeprav zaradi otroka zanemarjajo svojo garderobo.

V raziskavo je bilo zajetih tisoč žensk, starih med 18 in 55 letom. Od tega jih je 47 odstotkov priznalo, da si vsaj enkrat na teden vzamejo čas, da poskrbijo za to, da je njihov otrok oblečen po zadnjih modnih smernicah. 34 odstotkov izprašank na leto za otroka zapravi med 250 in 500 evri, 25 odstotkov mamic pa na leto za malčka odšteje med 500 in 750 evri. "Povpraševanje po modnih in šik otroških oblačilih je v zadnjih letih močno naraslo. Mame imajo na voljo vse več trgovin, kjer lahko najdejo oblačila za svoje malčke, zato zanje zapravijo veliko več kot nekoč," je rezultate raziskave komentiral Paul Lancaster, direktor britanskega nakupovalnega centra Lakeside, ki je izvedlo raziskavo. "Za vse to se lahko zahvalimo slavnim mamam, ki iz svojih otrok delajo male modne ikone," je še dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.