Magazin > Lepota & telo
1162 ogledov

Pet najboljših nasvetov za zimsko nego kože

Smeh, zima Profimedias
V zimskih mesecih je naša koža izpostavljena naglim temperaturnim spremembam, nizki vlažnosti, vetru in suhemu zraku, zato moramo zanjo dodatno poskrbeti, če želimo, da ostane mehka in negovana.

Prhanje z mlačno vodo
Seveda pozimi nič ne prija bolj kot vroča kopel, a vroča voda izpere naravna olja, ki jih proizvaja naše telo in s tem izsuši kožo. Če si želite lepe in negovane kože, si raje kot vročo kopel, privoščite mlačno prho.

Nega po prhanju
Kožo je po prhanju potrebno izdatno navlažiti, sploh v zimskem času. Najbolj učinkovito bomo to storili, če mleko za telo vtremo v še vlažno kožo.

Dovolj tekočine
Po navadi s padcem temperature pade tudi vnos tekočine v naše telo, kar je napaka, saj naše telo tudi v zimskem času potrebuje veliko tekočine. Če se vam voda upira, priporočljivo jo je spiti vsaj dva litra na dan, si privoščite zeliščne čaje ali toplo vodo z limono, ki ne bo poskrbela le za hidracijo, temveč tudi za presnovo. 

mir, tišina, čaj Magazin To se dogaja z vašim telesom, ko pijete čaj

Nočna nega kože
Nega kože pred spanjem je zelo pomembna, saj se koža ponoči regenerira. Nočna krema za obraz, roke, kolena in komolce naj bo zato čim bolj vlažilna, saj je koža na teh delih telesa tanjša in zato hitreje izgubi vlago.

Naravni piling
Zelo pomemben korak pri negi kože, ki pa ga pogosto zanemarjamo. Vloga pilinga je, da odstrani odmrlo kožo, ki vlagi preprečuje, da bi vdrla v globje plasti kože. 
dihanje, kihanje, bolezen dihal, dihala Magazin Veste, kaj vam s temi znaki sporoča vaše telo?

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice