Magazin > Lepota & telo
3163 ogledov

Pozor, to slabe prehranjevalne navade naredijo vaši koži!

obraz Profimedias
S tem lahko vplivate na videz vaše kože ...

Lepa koža je osnova dobrega počutja in lepega videza ter prvi pokazatelj naših prehrambenih navad. Naše telo, vključno s kožo, za vsakodnevno funkcioniranje zahteva oskrbo s hranili, predvsem vitamini, minerali in aminokislinami. Nekvalitetno prehranjevanje vodi do neravnotežja v organizmu, kar se odraža tudi na koži. 

Največji sovražniki lepe in zdrave kože

To so rafinirani ogljikovi hidrati in sladkor. Sladkor naše veže proteine, posledica tega procesa pa je upad kolagena in elastina ter nastanek gub. Veliko vlogo pri videzu zdrave in lepe kože pa ima tudi sol. Sol namreč negativno vpliva na delovanje celic, kar vodi do zastajanja vode v tkivih. Prav tako se maščoba, ki nastane po uživanju sladkorja in ogljikovih hidratov, v prekomernih količinah nabira na vezivnem tkivu, kar povzroči, da koža izgubi na kakovosti, pravi dermatologinja Ivana Nola.

Hrana, ki godi vaši koži

Če želimo videz lepe in zdrave kože, naj naša prehrana temelji na sadju in zelenjavi, polnozrnatih žitih, oreščkih, semenkah, ribah, stročnicah, pustem mesu in mlečnih izdelkov z nizko vsebnostjo maščob. Vnos kvalitetnih maščob se bo pozitivno odražal na videzu kože. Na svoj jedilnik redno umestite olivno olje, avokado, žita in oreščke, je za Miss7 svetovala strokovnjakinja za zdravo prehrano Sandra Krstev Barać

Poleg naštetega pa ne smete pozabiti na zadosten vnos tekočine, saj dehidracija povzroča hitrejše staranje kože. Najbolj zdrava je voda ali nesladkan zeleni čaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice